The Last Hangover: İsa'nın Son Alemi


2009 yapımı Hangover (Felekten Bir Gece) filmi sinema ve dizi dünyasına bir hikaye türü hediye ederek efsaneler arasına girdi. Pek çok dizi, film bu hikaye türünde farklı farklı işler ortaya koydu. Seri daha sonraki yıllarda devam etse de ilk film kadar güzeli yapılamadı. Fakat hiçbir Hangover parodisinde bu kadar eğlendiğimi hatırlamıyorum. Netflix'in The Last Hangover'ı şu ana kadar yapılan en eğlenceli Hangover parodisi.

2018 yapımı olmasına rağmen film karşıma yeni çıktı, belki de Türkiye'ye yayını yeni verilmiştir. Orijinal Netflix filmi olan The Last Hangover bir Brazilya yapımı ve sadece 44 dakika. Gereksiz uzatmamaları film için çok iyi bir tercih olmuş.


Konusu ise kısaca İsa'nın 12 havarisi ile yediği son akşam yemeği. Bu yemekte işler biraz karışıyor, havariler ertesi gün İsa'yı kaybetmiş olarak uyanıyor. Banyodaki kaplan, odadaki tavuk ayrıntılarını atlamayacak kadar Hangover hikayesine bağlı kalmışlar ancak filmin geri kalanı tamamen klasik İsa hikayelerinden oluşuyor. İçerisinde Son Akşam Yemeği tablosunun yapılma anından Yahuda'nın ihanetine, çarmığa gerilmesinden İsa'nın mucizelerine pek çok hikaye yer alıyor ama yer alış şekilleri filmi kesinlikle izlemenizi gerektirecek kadar zekice. Filmi buradan izleyebilirsiniz.



Bu arada aynı ekibin yine İsa üzerine başka bir parodi filmi daha var; The First Temptatiopn of Christ. İsa'nın 40 günlük çöl yolcuğulunun dönüşünde, doğum günü partisinde Tanrı'nın oğlu olduğunu öğrenmesini konu alıyor. Ben The Last Hangover kadar beğenmedim ilk filmin etkisiyle ikincisini de izledim ama ilk film kadar beğenmedim. İzlemek isterseniz bu filmi de izleme listenize ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları