Tecavüz ve Erkek Kafası


İnternetim olmadığı için sadece twitterda döktüydüm içimi. Aslında bu yazıyı da yazmaktan vazgeçmiştim ancak bugün bir tecavüz davası daha gündeme geldi,yazmadan olmazdı.

Ne demişti Prof. O.Ç (adının kısaltması adamın sıfatı); Dekolte giyersen tecavüze davetiye çıkarırsın. Yani erkeğin uçkurunu tutamaması değil kadının dekoltesi tecavüzün sebebi. Hemen başladı yorumlar tabi yok neymiş çıplaklık medeniyetse hayvanlar daha medeniymiş,mini etekle mi medeni olunurmuş vs vs... Medeniyet çıplaklıkta değil tabii ki. Ne kadar açarsak o kadar medeniyiz diye bir şey yok elbette ama medeniyet biraz da bunları aşmakta değil mi? Medeniyet dekolteyi tecavüz sebebi görmekte değil,bu kesin.



Dekoltesini geçtim bu ülkede kırmızı mont bile tahrik unsuru sayılıyor. Böyle bir dava vardı çok iyi hatırlıyorum. Tecavüzcü kadının kırmızı montundan etkilendiğini söylemişti daha da kötüsü mahkeme bu unsuru tahrik olarak kabul etmişti.

Hadi dekolteyi montları da geçelim bu ülkede hayvanlar bile tecavüze uğruyor. En çok tecavüze uğrayan hayvan eşek mesela. Özellikle köylerde "Eşeğe varmak" diye bir deyim var. Eşeğin neyinden tahrik oluyorlar peki? Gözlerinden mi? Cilveli cilveli sallanan kuyruğundan mı?

Gelelim bugün patlayan habere. Haber 2002 yılında görülen bir davanın sonucuyla ilgiliydi. Tecavüzcülerin hepsi mahkemede iyi halden yırtmışlardı. Tecavüz ettikleri kişi ise ne dekolteli bir kadın ne de cilveli bir eşekti. 13 yaşında bir kız bakire olduğu için ters ilişkiye zorlanmış ve üstünden geçmedik asker,korucu,muhtar,komutan kalmamıştı. 13 yaşında küçücük bir kızdan bahsediyorum, insan olanın gözünde hiç bir tahrik unsuru barındırmaması gereken, dokunulmaya kıyılmayacak çocuktan.Şimdi Prof. O.Ç açıklasın bakalım bu kız ne yapmıştır da tecavüzü hakketmiştir?

Erkeğin uçkurunu tutamamasının sebebi bile kadın olmuş artık. Tecavüz kaçınılmazsa kapanın diyorlar da acaba özendikleri kapalı ülkelerde hiç mi tecavüz vak'ası yok? O kadar uzağa da gitmeyelim bu ülkede tecavüze uğrayanların hepsi mi yollu? Hepsi mi dekolteli? Hepsi mi tahrik etti? Hırsızın hiç mi kabahati yok?

Din,ahlak diye ahkam kesen Hüseyin Üzmez'in de ne bok olduğu çıkmıştı ortaya. O, 14 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz etmişti ancak ceza almadan yırtmıştı davadan. Sebebi kızın psikolojik olarak zarar görmemiş olmasıydı. Adam işinin ustasıymış demek ki, travma yaşatmadan da halledebiliyor işini, helal olsun.

Sözlü ya da fiziksel taciz,tecavüz vs bunların hepsi kadın olarak hepimizin karşılaşabildiği hatta özellikle sözlü taciz günlük hayatımızın parçası olan ayıplar. İşin kötü tarafı susup söyleyemeyen bundan utanan da biziz. Utanmamızın çok basit bir sebebi var o da bu erkek kafası; dişi köpek kuyruk sallamazsa köpekler havlamaz derler, o kıyafetle çıkarsan tabi yaparlar derler, ayıp döner dolaşır gene bizim götümüze girer, biz sustukça bu uçkurunun dikine gidenler daha da yüz bulur daha da ileri gider,o ileri gittikçe kabahat daha da bize yönelir.

İşin özü; Kadın olmak zor zanaat!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları