Hayranlarını dava eden star

Emre Aydın sevgilisiyle yakalanınca demiştim "Şimdi ergen fanları kıza demediğini bırakmayacak" diye. Dediğim gibi de olmuş muhtemelen ki emreaydın kendi forumundan bir mesaj yayınlamış, özeti; "İlişkimle ilgili konuşanı dava ederim." Haklı mı haksız mı?

Ünlü olmak demek nedense herşeyinizin kurcalanması demek. Ünlü olmak demek nedense hayranlarınıza yaranmak demek. Ünlü olmak demek nedense en en özele kadar eleştirilmek demek.

Emre Aydın böyle bir açıklama yaparak bence kendi kalesine gol attı. Çünkü emreaydın o ergen hayranlarının sayesinde emreaydın. Çünkü emreaydın ben müziğimi yapayım, dinleyen dinlesin demedi, popüler olmayı tercih etti ve bir erkek için müzik tarzı ne olursa olsun ister popçü ister rockçı isterse arabesk popüler olmanın yolu bu ergen fanların hayallerindeki erkek olmaktır.

Emre Aydın şimdiye kadar yalnız,duygusal erkek imajıyla bu kitleyi tavladı, albümlerini sattırdı, konserlerini doldurdu ve buna karşılık onlara vermesi gereken tek şey şarkı değildi çünkü o sadece müzisyen olmayı değil ergen rüyası olmayı da seçmişti. Dolayısıyla bu kitleyi sadece salya sümük aşk şarkılarıyla uyutamaz aynı zamanda da onların rüyalarını süslemesi gerekiyor. Bunu yaparken evlenemez,sevgilisiyle ortada gezinemez çünkü bu onun imajına ve kitlesine ters.

İki albüm yapmış bir müzisyenden bahsediyoruz. İlk albümündeki şarkılar eski sevgilisi içindi, ikinci albümdekiler de aynı kızın evlenmesinden sonra yazılmıştı. Emre Aydın'ı bir marka olarak düşünürsek yarattığı marka imajı doğrultusunda hareket etmesi lazım. O bizim terkedilmiş çocuğumuz, o bizim ergen kızların yarasını sarmak için beklediği star.

Ee bu çocuğun sevgilisi olmayacak mı? Sevmeyecek mi hiç? Sevecek tabii ki ama göz önünde yaşayamaz bunu, saklaması sarıp sarmalaması lazım sevgilisini. Emre Aydın sevgilisiyle el ele gazetede yer alamaz.

Teoman yapar mesela çünkü onun marka imajı rüyaların erkeği değil. O içer, sevişir hatta sevişirken çekilen görüntüleri gazetelerde yer alır. Onun marka imajı serseri ruhlu erkek.

Şimdi diyeceksiniz ki yaa adam sırf ünlü olduğu için bunlara katlanmak zorunda mı? Evet! Ünlü olduğu için değil ama yarattığı havadan dolayı.

Emre Aydın bizim yalnız erkeğimiz. Ötesini sen,ben kabul ederiz de yaranmak için kendini yırttığı kitle kabul etmez malesef. "Tribüne oynamak" diye bir deyimimiz var.

Hadi bunların hepsini de kabul ettik kalkıp "İlişkim hakkında konuşanı dava ederim" diyemez. Sen şimdiye kadar o kitleyi kullanarak bu noktaya geldin, burda beni sizler yarattınız onlar olmazsa sen hiçsin durumu yok yanlış anlaşılmasın. Emre Aydın ergen rüyası olmasaydı da müzik yapmaya devam ederdi ancak şu anki konumunda değil. Albümlerinin şu anki satış rakamının yarısı kadar bir kitle ama sadece müziği ile ilgilenen kitle olurdu. BGM'de ya da Balans'da konser verip dolduramazdı belki ama daha küçük bir yerde sadece şarkılara eşlik eden, sesine yorumuna bakan kitleye şarkı söylerdi. O konserlerde "Emreeah" diye ağlayan, elini tutmak için kolunu koparacak kızlar olmazdı ama bugün de sevgilisiyle fotoğrafı çıktığında "dava açarım" demeye bile gerek duymazdı çünkü o kitle sevgilisiyle, yediğiyle, içtiğiyle ilgilenmezdi. Hee tabi şu da var o zaman zaten bu fotoğraf gazetede çıkmazdı çıksaydı kendisinin bile göremeyeceği kadar küçük bir bölüm ayrılırdı kendisine.

Üzgünüm ama rock müzisyeni olmayı rock-star'lığa tercih etti, bunun karşılığında da kalkıp "Sevgilime laf sölemeyin yaa" diye ağlayamaz. Ne ekersen onu biçersin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları