Biz niye anlaşamıyoruz?

Hiç öyle alışveriş,duygusallık,mantık zırvalıklarına girmiycem çünkü bunlar kadından kadına değişiklik gösterir ancak bazı özelliklerimiz var ki içgüdüsel midir nedir mantıksız olduğunu bile bile yapmaya devam ediyoruz :)

Bir kere yekten iki cins de şunu kabul etsin: Teorik olarak bir şeyi kabul etmek ya da yanlış olduğunu bilmek önemli değil,iş pratiğe gelince iki tarafta da bir uygulama aksaklığı var :)

1)Soru sorma sebebi
Erkekler cevap almak için soru sorar,kadınlar istediği cevabı duymak için. Aslında en temel kavga ve anlaşamama sebebi de bu. Yani bir düşünürseniz hemen hemen bütün anlaşmazlıkların basit bir sorudan ve ona verilmiş normal bir cevaptan çıkar. En haklı erkek tepkisi de "Eee sen sordun"dur. Ama işte olay kadının cevap duyması değil,istediği cevabı duymasında saklı. Bunu idraak edin bi kavga çıkma olasılığı %30 falan azalır. Ama bir de istediği cevabı doğru yoldan vermeniz lazım. Örnek vermek gerekirse:
Kadın: Aşkım ben biraz kilo aldım sanki
Erkek: Yoo

Olmaz öyle. Tamam bu kadının duymak istediği cevap ama yanlış yoldan :) Doğrusu: "Yok tatlım nerden çıkarttın sana öyle geliyo fıstık gibisin" falan gibi bi cümle :)

2)Toparlanma
"Kadınlar daha duygusaldır" gibi bir inanç olsa da aslında bu biraz palavra. Kadın daha kolay toparlanır erkekten çünkü kadın duygularını saklamaz olduğu gibi yaşar ve aşar. Erkeklerse "çeşitli sebeplerden" dolayı içinde yaşamayı tercih eder ve kolay atlatamaz. Biz toplaşır,ağlaşır,içer,birbirimizi teselli eder,süslenir püslenir kendimize geliriz. En kokoşundan en erkek fatmasına kadar bu böyledir. Kadın süslendiğinde,saçıyla başıyla oynadığında,yeni bir elbise falan aldığında kendini iyi hisseder anca bu toparlanma aşamasını göz önünde yaşadığından dolayı kadınlar daha duygusal bilinir aslında sadece kadın daha açıktır :)

3)Hinlik
Bu konuda ne tevazu gösteririm ne hakkımızı yedirtirim :) Kadın beyni kesinlikle anlaşılamayacak kadar karmaşık (erkek insan modeli okuyucu için dip not: lan biz bile anlamıyoruz kendimizi size mi kaldı :P ) Saman altından su yürütmek bizim işimiz kesinlikle. Bu da farklılıklar içinde şöyle yer alır: Kadın istediğini yaptırır,erkek istediğini yaptığını sanır. Kadının bir kere çok güçlü bir çene mekanizması var karşıdakini sersemletecek derecede kullanmakta. Bunu her kadın yapar bir şekilde kimi sadece çeneyi çalıştırıp dırdırla kafa sikip bezdirir,kimi beyni de devreye sokup afallatarak istediğini yaptırır ama sonuç olarak istediğini yaptırır :)

4)Ceza
Kadınlar birşeye kırıldıklarında,kızdıklarında,sinirlendiklerinde istisna anlar hariç bunu direk olarak belli edip süprizi bozmaz. Surat asar,konuyu sürekli ona getirip yüzünüze çarpar falan filan. Hayattan soğutur,bezdirir,farkındadır ama vazgeçmez :) Kadınların ceza anlayışı budur. Yapılacak şey de basittir aslında normal şartlarda yapmadığınız bir jest yeterlidir,kabahatin büyüklüğüne göre jest de büyür. Çiçekle başlar,akşam yemeğine kadar yolu var,erkek kabahatinin boyunu kadına göre tartsın yeter.

5)Fedakarlık
Özeleştiriye girecek biraz biliyorum ama şunu kabul etmek lazım ki kadın bir fedakarlık yapıyorsa kesin kendi kârı da vardır içinde. Kadın asla kendine zarar vereceğini bile bile birşeyin içine atlamaz. Hatta bir reklamda vardı "Kadınlar herşeyi önce kendileri için yaparlar" ki doğrudur bu laf. Sevgilisine/eşine aldığı hediyede bile öyledir. Sevgiliniz size kameralı telefon falan almışsa bunu alırken ilk düşündüğü şey istediğim zaman görürüm/takip edebilirim düşüncesidir. Evinize birşey alıyorsa kesinlikle geldiğinde eksikliğini hissettiği birşeydir.

İşte böyle bi canlıyız biz de aklıma geldiği kadarıyla anlatmaya çalıştım erkek cinsinin en çok falso verdiği konuları ve evet kesinlikle 5. maddeyi kanıtlayacak şekilde sevgilime rehber olsun diye yazdım bu yazıyı :) :) Not al tatlım bunları :P

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları