Bitmesin hikayemiz

Her zaman -özellikle de rock dinleyicileri tarafından- çok sık söylenen "Neden hep sadece aşk şarkıları yazılıyor, milletin başka derdi yok mu?" gibi cümlelere zaman zaman ben de katılırım. Müzik türü ne olursa olsun şarkılar genellikle aşk meşk üzerinedir de bunun da bir sebebi vardır elbet.

Model'in patlamasındaki temel sebep Değmesin Ellerimiz şarkısı olmuştur. Herkesin dilinde, her dizide, her köşe başındaki müzik markette bu şarkı çalmakta. Model'in albümünü yiyip yutmuş biri olarak bu duruma başta şaşırdım çünkü bu şarkıdan bin kat daha güzel şarkıları mevcut ama neden Değmesin Ellerimiz? Neden aşk şarkıları?

Olay şu ki aşk dışındaki bütün konular kümeselken aşk tamamen kitlesel. Her kesimden her insan aşkı birebir aynı yaşıyor, aynı şeyleri hissediyor, aynı duyguları paylaşıyor. Bu yüzden aşk şarkıları daha çok kişi tarafından seviliyor, benimseniyor.

Değmesin Ellerimiz çok güzel, şahane bir şarkı değil bence, hatta albüme baktığınızda çok sönük kalacak bir şarkı ama anlattığı şey duygu olarak herkesi içine alıyor. Hepimizin geçmişinde hala göz göze geldiğimizde kıyametler kopacak biri var, hepimizin kalbinin bir köşesine sıkışmış yaşanmamış ya da yarım kalmış bir hikaye var.

Bu yüzden müzik dünyasında çok aşk şarksı var, bu yüzden emre aydın hala herkese hitap ediyor, bu yüzden hala elimiz ilk aşk şarkılarına gidiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları