Uzun bir aşk hikayesi; How i met your mother

Beşinci sezonunun ikinci bölümünü geçtiğimiz Pazartesi günü yayınlayan How I Met Your Mother hakkında bir yazı yazmamak olmaz. Sevdiğim, sevmediğim, kızdığım, hoşlandığım herşeyi yazıp duruyorum onu es geçemem :)

Bir yaz günü elinde 30 küsür DVD ile gelen Ozanın yüzünden başlamıştır bizim aşkımız da, ben ondan bir heves, bir merak Lost istemiştim, ortaya karışık bir iki şey attır demiştim Heroes,Lost,Two and a Half Man, Prison Break ve Kavak Yelleri arasına sıkışmış 3 DVDcikti o. Sıkıntıdan taktığım 1. sezonunu bir günde bitirmiş,okula gitmiş ve okulda sürekli onu düşünüp ondan konuşur olmuştum. Okuldan eve gider gitmez iki sezonunu da bitirmeye niyetliydim ama mümkün değildi,zamandan dolayı değil dönüp durduğum bölümlerden dolayı.

Bir kere konu ilginç hep iki karakterin bir türlü gerçekleşemeyen aşklarını izliyoruz oysa ki HIMYM bunun tam tersini sunuyor; sonunun mutlu bir evlilikle ve iki çocukla bittiğini bildiğimiz bir aşkın nasıl başladığını anlatıyor hem de olabilecek en eğlenceli ve en zeki şekilde :)

Aşık olmuştum kesinlikle,geri dönülemez bir tutkuydu bu artık benim için. Ted’in aşk arayışlarına, Marshall’ın saflığına, Lily’nin şirinliğine, Barney’in piçliğine, Robin’in erkeksi cazibesine tutulmuştum. Başrol yoktu bu dizide hepsi ayrılmaz bir bütündü kafamda. Hepsinin yeri ayrı ve doldurulamaz,olmazsa olmaz…

Dizi ile ilgili en sık yapılan yorumlardan biri 5. sezonuna gelmesine rağmen hala annenin kim olduğunun bilinmemesi, çok uzatıldığı, alakasız konulara dalındığı yönünde. Öncelikle şunu bilmekte yarar var ki 1. sezondaki basit bir ayrıntı 7. sezonun esas konusu olabilir, geri dönüşleri olağanüstü bir dizi ve buna rağmen ufak tefek mantık hataları dışında çok ciddi bir hatası yok. İsterseniz şimdiye kadar yaklaştığımız kadar anneye nasıl yaklaştığımıza bakalım;

  • Anne Ted’in profesörlük yaptığı üniversitede, kendi sınıfını karıştırıp girdiği sınıfta öğrenci
  • Ted neden profesörlük yapıyor? Çünkü açtığı mimarlık ofisinden sonuç alamayınca kariyerinin bir yere gidemeyeceğini anladı ve Tom’un teklifini kabul edip profesörlüğe başladı
  • Tom kim? Stella’nın kocası
  • Stella kim? Ted’i düğüde terkeden kaçak gelin
  • Stella diziye nasıl girdi? Ted’in beline yaptırdığı kelebek dövmesini sildirmek için gittiği doktor Stella’ydı hatta tavlamak için çok uğraştı.
  • Ted neden dövme yaptırdı? Robin, Ted ile ayrıldıkdan sonra Arjantin’e gitti ve döndüğünde yanında çok yakışıklı bir çocuk vardı, Ted de “kaybeden” olmamak için o gece ilk bulduğu kıza yavşadı, sarhoş oldu ve dövmeyi yaptırdı.
  • Robin ve Ted neden ayrıldılar? Lily ikisinin ilişkilerini konuşmamasından, farklı hedeflere sahip olmalarından rahatsız oldu ve ikisinin konuşması için ikisinin kafasına bazı düşünceler soktu, bunları birbirlerine açtıklarında da birbirlerine uygun olmadıklarını anladılar ve ayrıldılar.
  • Lily kim? Marshall’ın kolejin ilk gününde tanıştığı,aşık olduğu kız. Onlarınki basit bir aşk da değil üstelik birbirlerinin ilk aşkları,sonsuz aşkları :)
  • Marshall kim? Ted’in kolejdeki oda arkadaşı, en yakın arkadaşı ama arkadaşlıkları odadan değil Marshall’ın Fierro’sundan gelmektedir. Birlikte çıktıkları yolculuktan sonra kanka olmuşlardır,ondan önce birbirlerine uyuz olan iki oda arkadaşıydılar.
  • Marshall Fierro’sunu nasıl almıştır? Uyuz abilerinin çeşitli işkencelerinden sonra en son görev olan çıplak halde araba kullanarak 10-15 tane kahve almaya gitmiş,dökmeden eve getirmeyi başarmış ancak abilerinin son andaki gazıyla hepsini dökmüştür. Bu yüzden arabasında yemek,içecek vs kesinlikle olmaz.
  • Bu kural sayesinde Lily ve Robin çok sıkı arkadaş olmuşlardır.

…. bu böyle gider :) yani dizideki hiçbir bilgi boşuna değildir burda amaç bu .

Son söz: Eğer anneyi bulduğumuzda dizi bitecekse, bulmayalım o anneyi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları