Türkiye’nin ilk USB albümü yolda

110 farklı tarzıyla çıktığı günden beri sevdiğim gruplar arasında yer alır. “Bitti mi?” adlı şarkısıyla çıkış yapan grup yükselişini hiç düşürmedi,kendine has kitlesini genişleterek yoluna devam etti falan filan.. Her neyse. Grup üçüncü albümlerini çıkartmak üzere,albümün adı “Sıfır” ancak bu sefer ilginç bir yolla çıkartıyorlar albümlerini. 3bin USB alan grup albümlerinin tamamını bu USB’lerde satışa sunacak.
Usb içinde albüm,grubun bütün klipleri ve fotoğrafları yer alacakmış ancak USB 4GB ve tamamının dolu olması imkansıza yakın. Fiyatına gelince normal bir CD albümle aynı; 14 tl! Normal bir 4GB USB bellek en az 17 tl, grup tanesi 10 TL’den almış USB’leri yani albüm,klipler falan 4TL karla satılıyor ama bu albümün satacağı kesin; 4GB’lık bir USB almak isteyen 17 TL vermektense 14 TL verip hem albüme hem de şık bir USB’ye sahip olacak, artık bu albüm de satmazsa yuh derim!

110 bunu bir tepki,protesto falan olarak yapmamış, sadece albümlerin basıldığı CD’lerin başka bir iş için kullanılamaması,taşıma zorluğu vs için yaptıklarını söylüyorlar.Ayrıca mp3 olarak indirilen albümlerin katilesinin bozuk olması sebebiyle bunu yaptıklarını ekliyorlar.

Müzisyenler arasında bu strateji nasıl değerlendirilir bilemiyorum tabii ama bu yol satışa yönelik bir iş gibi geldi bana. Tamam içinde sanal bir kartoner,klipler falan filan var ancak 4GB olması, piyasa fiyatının altında satılması, USB’lerin kullanılabilinir olması yani istediğiniz dosyayı ekleyip silebiliyor olmanız sanki biraz satmaya dayalı ancak 3bin adet yeterli olacak mı onu da merak ediyorum zira her koşulda dinleyiciler için kar olan bu albümün 3binle yeterli gelmeyeceği kanaatindeyim. Şahsen şu stratejiyi İsmail YK da yapsa alırdım,albümü siler USB’mi kullanırdım ohh ne güzel hem de içinde 110′la :)

Cicibebe’nin boş cd satışı ve şimdi 110′un USB kampanyası… Müzik dünyası batmış,son çırpınışları…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları