Sitelere göre karakter değişimleri

Daha küçücüktüm ufacıktım. İnternet evlere daha girmemiş,cafelerde sınırlı kalmış,sohbet kanalları almış götürmüş en meşhuru Zurna imiş... Sebebini anlayamadığım bir şekilde amcam beni internet kafeye götürür,karı kızla chatleşirmiş.... Kolay değil taaa "asl ne lan küfür mü ediyo? kib dedi ne demek lan" denilen yıllar. O zaman anladım ki sanal alem yalan alem.
Kendi amcamdan örnek vermek gerekirse işsiz güçsüz,işe yaramaz adam sanal alemde zengin çocuğu oldu,romantik oldu,alemin kralı gönüllerin sultanı oldu...
Ama tabi bu anılar bir işime yaradı mı? Yoo :)
Ama ne zaman ki Zurna devri kapandı web site devrine geçildi işte o zaman ipler koptu.
Sıralamayı Türkiye'nin geçtiği yollardan değil kendi geçtiğim yollardan vericem.
Önce Yonja girdi hayatımıza... Başlarda sıradan bir site iken birden patladı, tikiler emolar doluştu. Sanırsınız Yonjadaki herkes fabrikatör oğlu/kızı, sortiden partiden çıkmıyor,şişesi 400$ dan aşağı viskiyi ağzına sürmüyor, ferrariden aşağısına binmiyor... Bir de Yonja'ya eklenen V.I.P logosu. O logoyu almak yanılmıyorsam aylık 10 tl falandı. Ama o logoya sahip kişiyi dünya yakışıklısı görmeye başladı paragöz kız evlatları. Ayrıca Yonja Kızı tabiri çıkarttı. Birbirinin kopyası,aynı fabrika çıkışlı hatunlar önce Yonja'da sonra caddelerde fink attı. Ardından Türkiye'nin kapıldığı emo akımına kapıldı Yonja da. Ellerine,bellerine yazılar yazmalar,saçlar başlar,ağlak haller... Yonja'da ya Tikkysin ya Emo.
Sonra Yonja'yı Netlog falan takip etti ama ben o akıma fazla dayanamadım :)
Gayet.net... Ne güzel test sitesiydin sen. Ama testten para kazanamadı tabi arkadaşlık sitesine bağladılar. Harika testleri hala bünyesinde barındırmakta ama bir şey dikkatimi çekti ki en çok çözülen testler Ne kadar zekisin?,Korkak mısın?,Kıskanç Mısın?,Sağcı mısın Solcu musun? gibi testler... Yani Gayet net insanların profil mesajı şu yönde: Çok zekiyim,cesurum,yeri geldiğinde kıskanırım,orta yolu bulurum. Tabi bir de cinsel testler var. Performans ölçen,bilgi ölçen vs. onlar da CV'ye şu mesajı ekliyor: Anlarım,uygularım,yaparım,uçururum... Bana mesaj at. Olmadı be Gayet net bir iletişimimiz vardı senle :)
Devir Blogspot devri... İnsanların gene diğer sitelere nazaran daha bi kendi olduğu yer. En azından kendi cümleleri,kendi beğenileri... Hala rol yapan varsa evrim sürecinin başına,yonjaya dönsün :)
Tabii ki Forumlar! Fan forumlarının her biri üye sayısı olarak az olsa da hem çok kolay kaynaşılan,hem de çok güzel tartışılan yerler haline geldi. Ama tabi alem rocker oldu bu dönemde. Herkes anasının karnından gitarist,baterist çıktı,yumurta çıktığı kabuğu beğenmedi yerli müziğe bok atıldı,bir de yabancı her şeye tapıldı.
Myspace ve Anatolianrock ile artık albüm çıkaran kişilere profesyönel müzisyen demeyi bıraktık. Sapasağlam gruplar keşfettik. Dünyanın her yerinden albümlü albümsüz bir sürü hastası olduğumuz grubumuz oldu. Pek çok müzisyen de kendini müzik şirketlerine emanet etmeden,kendi gibi tanındı. En saf ve duru haliyle...
veee artık Facebook yıllarındayız... Sırf siteye koymak için fotoğraf çekip,herşeyimizi yayınlıyoruz. Alakamızın olmadığı kişiler sevgilimizi,kim olduğunu falan biliyor. Nerde ne zaman hangi etkinliğe katılıyoruz biliyor. Ne yazdık,ne ettik,neye hayranız,neyi destekliyorsak ortada. Eskisine oranla olduğumuz gibiyiz ya da olmak istediğimiz gibi görünebiliyoruz. Arkadaşlarımızın arkadaşları bizim de arkadaşlarımız oluyor. İletilerde depresif,paylaşımlarda eğlenceli insanlarız. Ama bunlar yetmez. Biz aynı zamanda da bilinçli gençliğiz. "AKP'nin oyunlarını,Coca-Cola'nın formülünü yayarız,vatandaşlık görevimizi yaparız. Oy vermek? No Thx. Ama Atatürk sayfalarının hepsinde varım. Gerçekten!"

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları