Hande’ye Neler Olmuş Böyle??

Her ne kadar albümlerinin arasında çok fazla zaman boşluğu vermese de Hande Yener her zaman beklenen, özlenendir benim için.Hele ki önce adını “Sopa” olarak duyurduğu, daha sonra “Hande’ye Neler Oluyor?” olarak değiştirdiği albümü bizim için sabırsızlıkla bekleniyordu. Sebebi gayet açıktı aslında, her ne kadar zaten bir popçu olarak tanımış olsak da Hande Yener, Apayrı ile geliştirdiği müziğini bırakacak gibi hissetmiştik bir an. Popa dönecek olmasına karşı olanlardandım hatta ama albümü alıp dinlediğim anda ilk tepkim: “Ohh be! İyi ki dönmüş” oldu.

Ben farketmemişim tabii ama bu süreç içinde Hande Yener’den adam gibi bir slow dinleyememişim, oldukça da özlemişim. Senden İbaret(2000)’deki Güvenemiyorum, Anlamadın Ki ; Sen Yoluna Ben Yoluma(2002)’daki Yanmışız (ki sözlerinde Hande’nin de katkısı vardı ve sanırım ilk şarkı sözü çalışmasıydı),Kazanamadık ; Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor(2004)’daki Armağan, Yanındaki Var Ya, Savaş Sonrası ve Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor favori Hande slowlarımdandır, her ne kadar sonraki albümlerinde sound ve ya söz olarak slowa yakın çalışmalar olsa da –Şefkat Gibi,Yalan Olmasın gibi- elektronik öğelerin o tadı bozduğunu bu albümle anladım. Çöp, Bir Gideni Mi Var?, Boşa Ağlayan Kız,Neden Ayrıldık? albümün slowları ve eski Hande tadında…

Bana Mı ‘Yasak Aşk’ın?

Albüm çıkmadan ön plana çıkan iki şarkıdan biriydi, bir ara çıkış parçası olacağı da söylenmişti ancak tahtını Sopa’ya kaptırdı, tercihler Sopa’dan yana oldu. Her ne kadar bu anlamda geri planda olsa da gayet güzel bir şarkı. Apayrı sonrası halinden kopmadan önceki haline dönmüş gibi bir şey işte <IMG class=wp-smiley alt=:) src="http://www.asikaramelek.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif"> “Ben dönüyorum kendi bedenime, sen vasat birine” sözüyle bizi bizden aldı… Seviyoruz!

‘Bodrum’a da gittik seninle… İstanbul’da da yaşadık…

Hande’nin Kırmızı, Sen Yoluna Ben Yoluma tarzı şarkılarını özleyenler için ilaç gibi bir şarkı. Hiç şüphe yok ki yazın hit şarkısı da budur! Anti-Ex olduğum şu dönemlerde de dilimden düşmeyen iki Hande şarkısından biri –diğeri Sopa- oldu, başladığı anda içim kıpır kıpır, döktüresim geliyor.

Herşeyi koy bir torbaya, hepsi ‘Çöp’, korkma dök!

Yazının başlarında bahsettiğim gibi elektronik devrimiyle biraz uzaklaştığı slow şarkıların güzel bir dönüşü bu şarkı. Otur, ağla, sözleri duy, söv!

…ama aşk böyledir, önce sevdirir sonra ‘Sopa’ sopa vurur!

Albüm daha çıkmadan her gün videodan dinleye dinleye ezberlediğimiz, dillerimize destan olan süper şarkı işte. Dedim ya bir Anti-ex döneminden geçiyorum, ex’lerime geçiriyorum, bu şarkı da süper fon müziği oluyor bu anlarda. Bodrum gibi, Yasak Aşk gibi Sopa da yazın sahillerde bol bol dinleyeceğimiz, dans edeceğimiz bir şarkı.

‘Bir Gideni Mi Var’ bu aşkın? Bir küseni mi var da yoksa?

Hande’nin zamanında eleştirdiği ‘Bakkal Müziği’ bir ara pop müzikle eşdeğer düşünülmüştü, pop olan bakkaldır mantığı yerleşmişti ya da tersi… Bu şarkı kesinlikle onlara bir ‘Sopa!’ Kaliteli pop işte böyle olur dedirten bir şarkı. Sözleri, vokalleri, bestesi vs vs vs her ayrıntısı ayrı bir muhteşem.

Kal Kalayakta yine… Ne güzel olur (:

Uzun zamandır yapılmayan ve yapılmaması sinirimi bozan şarkı tipi: Destekçi! Nedir bu destekçi? Şöyle ki efenim şarkılarda hep ya koy göte gitsin rahvan ya da hayat zor, canım acıyo temaları olur oysa ki destekçi “evet,sorunlar var falan ama yıkılma, dinç ol, bekle” der ve genelde pek yapılmaz nedense… İşte “Kal Kal” destekçi bir şarkı hem de en iyilerinden.

Boşa Ağlayan Kız’la paylaş sen derdini.

Şarkı ile ilgili kişisel yorumumdan önce bir arkadaşımın yorumunu aktarmak isterim, önce arkadaşım ile ilgili mini bir bilgi vereyim; Kendisi müzik manyağıdır, her anı ve bütün hayatı müzikten ibarettir, bütün dünya müziğini takip eder ancak yerli müziğe biraz mesafelidir, sebebi de iyi işlerin çıkmamasıdır. Bu şarkı için söylediği şeyse: Türkiye standartlarının üstünde bir altyapısı var. Hande’nin kendisi Türkiye standartlarının üstünde zaten <IMG class=wp-smiley alt=:) src="http://www.asikaramelek.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif"> Ben de altyapı, beste gibi unsurlardan ziyade söze bakarım ben de oradan değerlendireyim: Sözlerindeki “Boşa Ağlayan Kız” tabiri biraz güçsüzlüğü simgeliyor gibi geldi bana yani “Evet, seni seviyorum ama bu aşk için güçsüz kalacak değilim git kendine boşa ağlayan bir kız bul” der gibi <IMG class=wp-smiley alt=:) src="http://www.asikaramelek.com/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif">

Beni ‘Kalpsiz’ sanan sen nasıl da yanıldın.

Öncelikle Hande’nin alt yapılarını yapanın ellerine sağlık diyor yazımıza devam ediyoruz. Şarkı içinde geçen bir söze vuruldum: “Yalnızlık sana katar bir tek tecrübe o da bensizlik.”

Sahi biz ‘Neden Ayrıldık?’

“Çöp” gibi bu şarkı da slow özlemimizi dibine kadar karşılamakta. Eski sevgiliye tokat gibi şarkıdır aynı zamanda. Tam olarak “Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor” sounduna sahip bir şarkı, tam Hande’lik.

Ben Kimim?’ Neyim? Başa dönerim… Kanatsız da zor.

Hafif bir “Hipnoz” zamanı tadı var bu şarkıda da, hala orayla bir bağı olduğunun üstüne basar gibi yani. Karanlık ve sert bir şarkı ama tabii ki sertliği vokal ve sözden kaynaklı. Hande’nin sesinden hissedilen o kararlılık insanı bir tırstırıyor yahu (: Dene istersen…

Hep böyle, ‘Böyle Olacak’… Kalbin ve ağzın açık kalacak!

Hande sanki bunu kapanış şarkısı yaparak –remixleri şarkıdan saymıyorum.- ayrı bir anlam yüklemiş albüme, yani “Hande’ye sürekli bir şeyler olacak, ağzınız açık kalacak” ama biliyoruz ki –10 yıllık sağlam bir Hande Yener dinleyicisi olarak- Hande hiç bir zaman BÖYLE kalmayacak, hep değişecek, bir şeylere el atacak ve el attığı her şeyde 1 numara olacak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları