Güçlü Kadın Şarkıları

  • Aylin Aslım - Sen Mi?



2009 yılında çıkardığı Canını Seven Kaçsın albümünün de çıkış şarkısı olan Sen Mi? bir süre yanlış anlaşılıp ayrılık şarkısı olarak kullanılsa da daha sonra asıl maksadı çözüldü. Direkt olarak hükümete yazılan şarkı en güzel “Güçlü Kadın Şarkıları”ndan biri olduğunu çoktan kanıtladı.




  • Pink - Dear Mr. President

Müziği itibariyle yumuşak yumuşak gitse de hem dönemin ABD Başkanı Bush’a yazılmış olması, hem konserlerinde kullandığı görüntüler, hem de sözleriyle efsane “Güçlü Kadın Şarkıları” arasındaki yeri bileğinin hakkıyla alıyor şarkı. Bush’un vicdanını, iç ve dış politikalarını sorguladığı yetmiyormuş gibi lezbiyen olduğu için reddettiği kızından, Bush’un gençliğindeki uyuşturucu ve alkol bağımlılığına yaptığı atıflarla fazlasıyla cesur bir şarkı.




  • Katy Perry - Part Of Me


Evimizin sevimli kızı, adeta bir tatlı komşu kızı havası olan Katy bu imajını hiç bozmadan çok güzel “Yıkılmadım, ayaktayım” şarkıları çıkarıyor. Genellikle bir düşüş sonrası toparlanma ruh hallerini anlatan Katy’nin Part Of Me şarkısı klibiyle biraz daha sıyrılıyor ve Güçlü Kadın Şarkıları’nda Katy’nin temsilcisi oluyor.


Katy Perry alternatifleri: ROAR, Wide Awake


  • Umay Umay - Düşmedim Daha
Türk müzik tarihinin en sağlam kadın şarkılarının yazarından listeye hediye Düşmedim Daha oluyor. Bir yandan umursamaz, bir yandan fazlasıyla özgüvenli, bir yandan da isyankâr bu şarkıyı hala keşfetmemiş olanların hayır dualarıyla cenneti garantilerim.


Umay Umay alternatifleri: Hareket Vakti


  • Özlem Tekin - Kumdan Kaleler

Tarzı itibariyle pek çok “Güçlü Kadın Şarkısı”na sahip olan Özlem Tekin’den de dönemi itibariyle fazla cesur sözleri olan ve biraz kıyıda köşede kalmış olan Kumdan Kaleler şarkısını seçtim sizlere. Diğer şarkıların aksine ayakta kalma ya da ayağa kalkma gücünden ziyade batmış haldeyken keyfini çıkarma üzerine bir şarkı bu da, o da bir güçlülük en nihayetinde.




  • Pin Up - Ben 1 Sen 0

Türkiye’nin tek all-girl band grubu özelliğini taşıyan Pin Up beklenen çıkışını bir türlü yapmasa da yaptıkları iki şarkının ikisi de listeye girmeyi hakediyor.


PinUp alternatifleri: Üretim Hatası


  • Aslı - Şampiyon


Sesinin naifliği sözlerine pek yansımayan, gelişine vuran bir başka güzel hatunumuz da Aslı. Dört albümünün dörtdünde de “Güçlü Kadın Şarkıları”na çalışan Aslı’nın da tarzı bir erkekten sonra ayakta kalmaktan ziyade genel olarak hayata kafa tutmaktan geçiyor.




  • Hande Yener - Kelepçe


Müzik hayatı boyunca deneyip deneyebileceği bütün müzik türlerinde eser veren Hande’nin müziğinde değişmeyen tek unsur “Güçlü Kadın Şarkıları” ile dolu albümleri oldu. En deli divane aşk şarkısında bile cool olmayı başaran nadir kadınlardan biri olan Hande’nin listeye en uygun şarkısı ise efsane albümü Apayrı’nın çıkış şarkısı Kelepçe oluyor.




  • Lily Allen - Smile


Başkasının mutsuzluğuyla mutlu olmanın o kadar da kötü bir durum olmadığını gösteren şarkısıyla Lily de listede yerini alıyor. Kabul edelim, eski sevgilimizin düştüğü kötü durum o kadar da canımızı sıkan bir şey değil be.


Lily Allen alternatifleri: Fuck You, He Wasn’t There


Son olarak da tekli 10 şarkı;
  1. Kelly Clarkson - Stronger
  2. Yıldız Tilbe - El Adamı
  3. Evanescence - Going Under
  4. Şebnem Ferah - Korkarak Yaşıyorsan
  5. Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar