Müzik dünyasında ani gelişmeler (Kısa Kısa)

En son 2005'de denk gelmişti böylesi. Ardı ardına çok güzel albümler çıkıyor, şarkılar klipleniyor, yeni albüm haberleri geliyor yani şu dönem keyfime diyecek yok. Özellikle kadın müzisyenler birbiri ardına bombaları patlatıyor.



Aylin Aslım- Zümrüdüanka geldi, albümü tekrar uzun uzun yazmaya gerek yok yazılmışı şurada mevcut.


Özlem Tekin-Kargalar klibini yayınladı, bu yeni albümü müjdeleyen bir durum aynı zamanda da. Özlem tekin imaj olarak Tek Başıma ve Öz albümü zamanlarına dönmüş, müzik olarak 10987654321 zamanındaki gibi sert. Sahnede döktürse de albümlerinde genellikle sakin söylemeyi tercih ederken atarın kralıyla çıkış yaptı. Kargalar belki de Özlem Tekin'in şu ana kadar yazdığı en ağır şarkı. Şarkıya çok ısınamadım ama kendisini dinletiyor, aklına gelip birden açıyorsun, albümden beklentilerimizi yüksek tutacak kadar iyi en azından. Bu arada evlenip Bodrum'a yerleştikten sonra kendini ölümüne salan, bu haliyle de dalga geçen Özlem Tekin'i eskisi gibi seksi görmek de ayrı bir güzel olmuş, yenir.

Bu dönem çıkan ve beni en çok şaşırtan albüm kesinlikle Aydilge'nin Yanlızlıkla Yaptım'ı (Şuradan dinleyebilirsiniz) Aydilge öyle çok takip ettiğim, merakla beklediğim bir müzisyen değil, denk geldiğimde dinlemekten çok keyif alırım, müziğinin yanısıra edebiyatçı olmasına ayrı bir saygı duyarım ama şarkılarında şimdiye kadar edebiyatçılığı bu kadar net hissedilmemişti. Albümün adından başlıyor daha, şarkı sözleri çok çok güzel. Albümün daha sonra uzun uzun bir kritiğini yapacağım için şimdilik burada duruyorum ama şunu söylemem lazım: Aydilge bence kariyerindeki en iyi albümünü yaptı.

Bugün itibariyle Melis Dânişmend'in klibi Masa çıktı. Albümün üstünden baya süre geçmişti aslında ama olsun, geç olsun da güç olmasın. Şarkı ve klip birbiriyle hemen kaynaşan komşu çocukları gibi. Melis yine güzel yine güzel. Bu arada hala Melis'in solo albümlerini dinlemediyseniz hemen başlayın.

Gökçe, Kaktüs Çiçeği albümünden Kıskanırım Seni Ben'e klip çekti.

Şebnem Ferah'ın da albüm kayıtları bitti, mix aşaması bitmek üzere. Yakın bir zamanda bizlerle olacak. Albümle ilgili bildiğimiz tek şey Nazım Hikmet şiiri, Cem Karaca şarkısı Çok Yorgunum'un albümde yer alacağı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları