Festival üzerine ne düşünürsünüz bilmem ama alkolün özgürlükle bir ilgisi olmalı

Bayadır yazmadım buralara, twitter falan derken boşaltınca bütün irini blog boşlandı azıcık, farkındayım. Merhaba dünyalı.

Geçen gün bir festival oldu bilmem takip ettin mi, o festival 10 yıldır yapılıyor bu topraklarda. Hatta birine katılmışlığım bile var. Efes Pilsen One Love konserinden bahsediyorum şu an. Genel olarak ilgimi çekmeyen bir festival zira ben yabancı müzik dinlemeyen bir insanım ama bu festivali deli gibi bekleyen, gruplar açıklandığında çılgına dönen pek çok arkadaşım var. Önemli gruplar geliyormuş, ben tanımıyorum ama benim  tanımamam gelen grupların öneminden bir şey götürmüyor. Hani "birine katılmışlığım bile var" demiştim ya o sene Morrissey gelmişti mesela, ben ilk kez izlemiştim onu ve hayran kalmıştım. Ondan önce de sonra da müthiş gruplar gelmiş.



Parkorman'da yapılırdı bu festival, gün geldi Santralİstanbul'a taşındı, vardır elbet mantıklı bir sebebi. Sonra festivale 2-3 gün kala Eyüp halkı ayaklandı oysa ki o festivalin orada yapılacağı aylar öncesinden belliydi. Eyüp halkı'nın ayaklanması çok "gerici" bulununca birden Yeşilay ayaklanıverdi. Yanlış anlama hee 10 yıllık festivalden bahsediyorum burada. İşin özü festivalden bir gün önce bütün izinler, ruhsatlar hazırken bir anda festivalde alkol yasaklandı. Gençleri "içmeye" özendiriyormuş festival. Çıkan grupların hepsi "için amına koduklarımın" diye kırbaç vuruyormuş seyirciye, terbiyesizler. Önce festivalin adı değişti, One Love oldu, Efes Pilsen ismini basketbol takımından kaldıranlar için bu hareket çok da zor değildi. Sonra da alkol yasaklandı.

Eyüpdebirafestivali diye anıldı koca festival. Tek işleri güçleri içip sıçmak olan insanlar olduk senin anlayacağın. Eyüp nedir arkadaş? Eyüp Sultan diye bir kişi var diye koca Eyüp'ü kutsamanın manası ne? Bildiğin kutsal topraklara sıçan insanlar olduk.



Bunlar olurken Boşbakan açıklama yaptı; Gençleri koruyoruz dedi. Boşbakan o kadar pozitif bir insan ki sanki Polyanna öpmüş kendisini, belki de aynı soydan geliyorlardır, kim bilir? Kendi hükümeti N.Ç.'nin "rızası vardı" diye tecavüze uğramasına razı olurken 18 yaşını doldurmuş, bugün Türkiye'nin en büyük iradesi olan oy kullanma hakkına sahip insanların bir festivalle alkolik olabileceğini düşünüyor, yazık. "Gençleri koruma" diye bir şey varmış ama sanırım sadece alkol kullanımını kapsayan bir kanun bu zira biz gençler hala işsizlikle, cinayetle boğuşuyoruz hele ki bir de kadınsan işin zor bunun tacizi var, tecavüzü var, töre cinayeti var ama alkol kullanamadığın sürece güvendesin. Böylece sana tecavüz edilirken ayık olur ve her şeyi hatırlayabilirsin.

Alkol kullanmak Müslümanlık'da günah olabilir ama ne yaman çelişkidir ki Hristiyanlık'da kutsal şarap diye bir kavram var. Eee ne yapalım şimdi hacı? Her dine tanıklık etmiş bu topraklarda şeriat mı ilan edelim? Bir de bu Şeriat yanlılarında anlamadığım bir şey var ki bu bence kendileriyle çelişen özellikleri. Şimdi Allah/Tanrı/Kutsal Spagetti Canavarı/Gök Tanrı her ne dersen de bu tek değil mi? Her dinde de bir ahiret, sorgu,sual kavramı var değil mi? Bu dünyada bunların cezasını vererek, kurallarını koyarak sen kendini Allah/Tanrı/Kutsal Spagetti Canavarı/Gök Tanrı yerine koymuş olmuyor musun peki? Baya bildiğin onun işini devralıyorsun. Kim verdi sana bu yetkiyi? Hangisi sana "Git kullarımı nizama sok" dedi? Peygamber misin gardaş?

Bu aralar Glee diye bir diziye sardım, bilen bilir. Orada gay bir karakter var adı Kurt. Dinsel bir bölümde çok güzel bir laf etti kendisi; "Tanrıya inanmıyorum çünkü önce beni eşcinsel yaptı sonra da bütün yandaşları bunun benim tercihim olduğunu söyleyip beni dışladı." Yani işin özü: Bu dünya bu dindarlara göre sınav, sınava hile karıştırmak da son zamanlardaki en gözde işleri gerçi ama yine de bırakın biz sınav kağıdını istediğimiz gibi dolduralım, ahiret varsa ve sorulursa orada verilecek cevaplarımız vardır mutlaka.

Herkes anayasal olarak dini kurallarda yaşarsa, içinden gelmese de korkusundan uyarsa, cennetin ne manası kalır ki?

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları