Van İçin Rock!

Popçular otura dursun rock müzisyenleri el ele verdi. Verdi vermesine de bu bağlanan ellere cimcik attıran, vuran da çok oldu. Neymiş efendim böyle zamanda eğlenilir miymiş? O müzisyenler durumu reklam için kullanıyormuş,oraya gidenler depremi değil gruplara gidiyormuş da bilmem ne. Öncelikle şunu söyleyeyim; Bunu söyleyenlere allah akıl fikir ihsan eylesin. Şu müzisyenlerin hepsini bacaklarından tutup sallasanız yere dökülecek para üç kuruş ama birlikte bir konser verdiklerinde kazanılacak para kendi başınıza attığınız üç beş  yardım mesajından çok daha fazla. Öyle olmasa yaz aylarında bu kadar çok rock festivali, konseri olur muydu allasen? Biletix satışları ilk yarım saatte 400 yani 600 TL yarım saatte diyorum bak. Pek çok yabancı grubun bilet rekoru kırılmak üzere. Hedeflenen bilet sayısı 15000 yani 300bin TL gidişat gösteriyor ki bilet sayısı 15000'in çok üzerine çıkacak nereden bakarsanız bakın en az 400bin-500bin sadece biletlerden toparlanacak. Bu müzisyenler sadece sahneye çıkıp şarkı söylemenin de ötesinde daha nasıl para toplarız diye  de düşünmekteler. Bir tshirt satış projesi var şu an eğer yetişirse tanesi 5-10 TL'den de tshirtler satılacak oradan gelecek para da 2000-3000 olsa bir de Mehmet Turgut gibi stand açıp başka hizmetler vererek para toplayacak olanlar var. Yiyecek-içecek satışı da olursa sadece bu konserden en az 600bin-700bin civarında bir para toplanacak ve tamamı el sürülmeden Kızılay'a bağışlanacak. Şimdi siz hala bu müzisyenlerin eğlendirmek için mi orada olduğunu söylüyorsunuz? Tamam arkadaşım çıkarın verin bu parayı direk olmasın konser monser.

Dünyanın her yerinde felaketler için yardım organizasyonları yapılır bunlar sadece para kazanmak için değil aynı zamanda dikkat çekmek için de organize edilir. En basiti  oraya "Van umrumda değil eğlenmeye geldim" diyen bir dinleyici bile bir şekilde yardıma katılıyor. Yardım eden zaten bir şekilde ederken bu tip organizasyonlar yardımın dışında kalanları da kapsayarak ulaşılamayan yardım potansiyellerini de değerlendiriyor.

Diyeceğim şudur ki; Çıkan grupları taşlayacağınıza, organizasyonu kötüleyeceğinize destek olun. Destek olmayacaksanız bile bir amaç için tek kuruş almadan orada olan bütün müzisyenlere ve ekibe saygı duyun. Aptal saptal yorumlarınızla morallerini bozacağınıza bir işin ucundan da siz tutun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları