Seks objesi erkekler


Kadınların pozitif ayrımcılığı bazen bildiğin iki yüzlülük oluyor. Sen kalk yıllarca "Mankenler kadın vücudunu metalaştırıyor", "Reklamlarda kadın cinsel obje olarak gösteriliyor" falan de sonra da kalk erkeklerin cinsel obje olmasına çok normal bir gözle bak. Olmaz arkadaşım olmaz. Sen bunları savunurken ne dediydin? "Kadın sadece fizik değildir, insandır, onun böyle gösterilmesi yanlıştır." demedin mi? Dedin. Her çikolata, dondurma reklamına savaş açmadın mı? Açtın. Nedir şimdi erkeklere prim vermeler?

Bu iş Biscolata reklamıyla başladı. Ben dahil bütün kadınlar ağzımızın suları aka aka izledik taş gibi vücutlu elemanları. Çoğunun yüzü sureti götümden halliceyken sırf o vücut için reklamı izledik. TV de izledik, internette izledik,fotoğraflarında iç geçirdik, yaptık bunları. Hadi ben öyle "Kadını cinsel obje olarak kullanıyorlar" diyip yaygara koparan gruptan olmadım ama o grubun en ateşlilerinin benden aşağı kalır yanları yoktu maşallah.

Şimdi bu erkeklerin kullanılması daha bir revaçta. En büyük örneğimiz iki sezon Aşk-ı Memnu'da oynayıp fiziksel olarak öyle aman aman beğenilmeyen Kıvanç Tatlıtuğ'un Kuzey Güney dizisi için yaptığı vücuduyla izleyici toplaması oldu. Kıvanç dün çıkan biri değil. Bundan önceki projelerinde kimse amanın Kıvanç, ye beni Kıvanç demiyordu (sözüm ergenlerden dışarı) ama şimdi bir kas yaptı maşallah 7'den 77'ye herkes vermeye hazır herife. İşin kötü tarafı Kıvanç sadece vücudunu değil baya baya oyunculuk yeteneğini de geliştirmiş. Herif dizide döktürüyor ama gelin görün kendi kasının gölgesinde kalıyor yeteneği.

Eee hanımlar ne oldu şimdi? Vücutla ilgi çekme hadisesi sadece işin içinde kadın olunca mı aşağılayıcı oldu? Ki ben şundan da çok eminim bu hatunların eriyip bittiği kadar erkekler o reklamlara ölüp bitmiyordu. Ben daha hiç bir erkeğin magnum reklamı çıktığında oyyyş yaptığını, reklamı açıp internetten 40 kere izlediğini, sosyal medyada reklamı konu ettiğini görmedim. Ahan da size gizli saklı bir gerçek; Her ne kadar görünüş aksini söylese de bildiğin kadınlar daha abaza erkeklerden. Abazalıklarını da geçtim bir de ikiyüzlüler.

Bakınız Hilal Cebeci olayı. Hatunların çoğu aşağılıyor Hilal'i. Neymiş beyin yokmuş, kendini satıyormuş, kaşarmış,aklı olmadığı için kıçını açıyormuş. Hatunlarda bir de bu var. Nerede dekolte giyen,bakımlı bir hatun görseler hemen yapıştırırlar etiketi; Beyin yok kıçını açıyor. Sanırsın hasbam atomu parçalamakla meşgul olduğu için yağlı saçlarla dolanıyor ortalıkta.

Eyyy elleri maşalı sözde feminist beyni boş reklam avcısı kadınlar. Önce bir o ağzınızdaki salyaları silin, sonra Kıvanç'ı, Biscolata erkeklerini seyredip kadınların kullanıldığı reklamlara laf atarak cinsel ayrımcılık yaptığınızı farkedin, sonra da bir oturun düşünün. Kadın soyununca ahlaksız, beyinsiz oluyorsa; kadını soyan bundan prim yapan kadını metalaştırıyorsa erkeklerin suçu ne? Sen kalkıp soyunma hakkını bile cinsiyetlere göre ayırırsan eşitlik diye diye çok ağlarsın be anam.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları