Kadın neden aldatmaz?

Hep neden aldatır neden aldatır diye soruyorlar aslında soru yanlış. Doğru soru; "Neden aldatmaz?" olmalıdır. Çünkü kadının aldatması için tek bir sebebi vardır; İlgisizlik ancak bir kadınla ilgilenerek de onun aldatmasına mâni olamazsınız. Bu yüzden aldatmamasını sağlayacak şartları oluşturmalısınız.

Bu yazıyı tabii kinem kendimden yola çıkarak yazıcam. Hee hoş diğer hatun kişilerde de durum pek farklı değil.

Sanılanın aksine kadın sırf istediği için aldatmaz, sırf herif yakışıklı diye gidip koynuna girmez, sırf kocası/sevgilisi ilgilenmedi diye de gidip bi halt etmez.

Kadın bakar, süzer, düşler yani yakışıklı bir herif gördüğünde eğer aldatmaya müsait bir kadın değilse yapabilecekleri bunlardır, dozunda da bırakır.

Kadın daha fazlasını görmeden bırakmaz, karşısındaki erkek elindekinden daha iyi olmadığı sürece elindekini bırakmaz. Burada iyilik ne para, ne yakışıklılık ne de herhangi bir başka etkendir tek başına. Hepsinin bütününü teraziye koyar, tartar, kim ağır basarsa onda kalır.

Evli kadınları kategori dışı bırakarak şu tespiti yapıyorum arkadaşım; Kadın bir gelecek görüyorsa ve o gördüğü gelecekten memnunsa dünya da yıkılsa, en yakışıklı erkek kapısında da ağlasa, en zengini önüne paralardan halı da yapsa gitmez. Kadın geleceğinden memnunsa ve oraya ulaşabileceğine dair umudu varsa asla hata yapmaz.

Şimdi biz böyle ilişkinin altıncı ya da yedinci ayında size yüzük mesajı veriyoruz ya sanmayın ki sizi kafesleyip, nikah masasına oturtma planları yapıyoruz. Aslında amacımız gayet geleceğe gitmek. Kadın bir süre öncesiyle şu anı arasında fark ister, ilerleme ister, bir hareket görmek ister (Nah ve orta parmak bu hareketlerden değil) Kadın bakıyor 6 ay önce sevgili, şu an sevgili ve görünen o ki 6 ay sonra da sevgili. Bir ilerleme var mı? Yok. Bir gelişme var mı? Yok. Gelişmenin olacağına dair bir umut var mı? Yok. İşte bu kadın aldatır. Aslında aldatmaz da yenisini bulana kadar eskisini kullanır. Kim evinde değiştireceği bir şeyi yenisi gelmeden atar? Kimse. İşte kadındaki de o mantık. Üstelik bu kadının aldatması için çok büyük kriterleri de olmaz, hayal kurabileceği bir erkek yeterlidir.

Bir kadın eğer sevgilisini çocuklarının babası olarak göremiyorsa kesin aldatır. Kadınların özgür ruhları ya da bağımsızlıkları bir tek annelikde sökmez. En feministinden en evlilik karşıtına kadar hepsi bir gün anne olacağı hayaliyle yaşar, sevgililerini ilişki içinde bu yönde sınar. Siz kadınlar neden çocuk taklidi yapıyor? Çocukluk yapıyor sanıyorsunuz? O "Her kız babası gibi bir erkek ister" hikayesi de yalan her hatun önce babalık yapacak erkeği ister. Neden bize pamuk şeker aldığınızda, lunaparka götürdüğünüzde bu kadar sevinelim yoksa? Kimi kadınlarda bu hayal babalıkdan önce nikah masası hayalidir. Kendisini gelinlikle hayal ederken sizi yanında göremezse hayalinde, bitmiştir o ilişki.

Hee kimi kadınlar evlilik karşıtı olduğunu bile bile bu adamlarla beraber olur mesela (Bkz: 1 kadın 1 erkek) bunun en basit sebebi dizide de gördüğümüz gibi "Ben onu adam ederim" fikridir.

Sonuç olarak; Siz bir kadına gelecek vaadedin, o da size sadakatini sunsun.

Yorumlar

  1. Geçerken Uğradım28 Mart 2011 21:30

    Aha iyimiş:)
    Bir erkek olarak bunların farkında sayılırdım ama iyice açıklanınca herşey daha aydınlık oldu:)

    Kaç tane hatun oldu, dediğin gibi yeni birini bulmadan asla gitmediler. Suç biraz da bende miydi acaba? Bu kadınlara gelecek için ben mi umut vermedim acaba? Yoksa ben de o kadınlarda gelecek için bi umut görmediğim için o geleceği vermek istemedim acaba?

    Olayı böyle de cevirebilirsin biraz. Erkek de karşısındaki kadından geleceğe dair bir şeyler bekler. Seni düdüklemesin, paralıysan parana tav olmasın, gözü sağa sola kaymasın, geniş kalçalı olsun ki doğurgan olsun:), zor duruma düştüğünde ( hayat bu ) sırtını yaslayabileceğin kadar sağlam olsun, vs vs

    Güzel yazı ama. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Tabii erkek de bir şey vaad etmek için ışık bekler :) Ama erkeğin aldatması için iki meme yetiyor sankim :D

    YanıtlaSil
  3. Geçerken Uğradım30 Mart 2011 01:35

    2 meme durumu önemli bir faktör tabiiki. Ama belli bir yerden sonra önem sıralaması düşüyor. ( her erkek için değil, her zihniyet için değil ) Sanırım belli bir aşamadan sonra öncelik sıralamaları değişiyor. Yaşla da ilgili olabilir.

    Fakat olaya sadece toplumsal bakmamak lazım. Ana tabanda, her ne kadar modern bir sosyal yaşantıya sahipsek de arkamızda binlerce yıllık bir geçmiş ve yerleşik genetik faktörler var. ( üreme içgüdüsü, rekabet, hayatta kalmak, soy devam ettirme, vs ) Bazen bu faktörleri de hesaba katmak, yaşanan günlük durumları açıklamaya yardımcı oluyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları