Türklük Kompleksi

Türkseniz bir yabancı filmde geçen "İstanbul","Turkey","Turkish" kelimeleri sizin bitanenizdir. Türkseniz bir dünya starının elbisesini bir Türk tasarımcı yapmışsa bu sizin için övünç kaynağıdır. Türkseniz dünyanın umursamadığı dandik bir ünlü bile ülkenize gelse izdiham yaratırsınız. Türkseniz komplekslisinizdir.

Hepimizin genlerine kopyalanmışçasına yaşıyoruz bu kompleksleri bilerek ya da bilmeyerek. Neymiş efendim Lady Gaga'nın yumurtasını Türk tasarımcı yapmış. Neymiş efendim Brit Pitt ve Angelina Jolie ayakkabılarını Gaziantepli bilmem kim ustaya yaptırıyorlarmış. Neymiş efendim Truva'da iki türk figüran oynamış falan filan. Aga tamam önemli işler bunlar da biraz abartmıyor muyuz? Bütün bunlardan ziyade benim en sinir olduğum hareketimiz buraya gelen ünlüleri parçalamamamız. Çoğu ülkesinde adam yerine bile konmazken burada krallar. Karşılamalar,başbakanlığa çıkmalar falanlar filanlar. Hee sadece gelmiş olması da yetmez illa ki yemeklerimizle ilgili övgü duymak isteriz, bu da yetmez gelen kişi hatunsa erkeklerimizi, erkekse kızlarımızı sormadan geçmeyiz. Bu neyin kafası ya? Hele bir övmesinler var ya bu ülkeyi onlara dar ederiz. Bir allahın kulu da çıkıp demez mi "Ya sizin yemekler biraz yağlı sanki" diye. Hepsi mi bayılır hepsi mi sever? Tamam bence Türk mutfağı bütün dünya mutfaklarını ezer geçer de biz zaten bu yemeklerle büyüdük bugün bir Türk herhangi bir Avrupa ülkesine gittiğinde bildiğin aç kalıyor,hiçbir şey yiyemiyor, yemeği geçtim suyunu bile içemiyor ama bu yabancılar gelir gelmez dadanıyorlar Türk yemeklerine,bana mısın demiyor.

Neyse konuyu dağıtmayalım. Ben sanmıyorum ki Amerika'da bir gün böyle haber çıksın, televizyonlarının başında beklesinler içinde Özgürlük Anıtı'nın olduğu dış ülke yapımlarında heycanlansınlar falan. Bizdeki bu kompleks dünyanın lideri de olsak geçmez. Hala bir futbolcu transferinde heycanlanır, bir filmde ufacık bir kare İstanbul görünse zil takar oynarız. Hani milletlerin kendilerine has özellikleri vardır ya,bu da bizimkisi.

Bence yabancılar da bunu biliyor sırf bu yüzden Türklere iş veriyor. Çünkü sadece o Türk'le gurur duymuyor aynı zamanda iş yaptığı ünlüye de sempati besliyoruz. Böylece hem +1 puan sempati hem kimsenin takmayacağı bir haberinin Türkiye'de çıkması ooh çifte kavrulmuş iş.

Millet uzayda hayat bulur,uzaya yerleşir, biz Dünya'da "O uzay aracının yapımında çalışan Türk usta" diye haber yaparız.

Yorumlar

  1. Selam öncelikle ben twitter'da ki gevezepapagann bu blog siteni daha yeni gördüm ve gerçekten kendi kendime şunu demekten alamadım ''Vay be gerçekten doğru bir bakış açısı'' gerçektende öyle öncelikle bu yazını okudum ve sana katılıyorum gerçekten bazen şunu düşünüyorum çok gerideyiz daha Amerikada figüranlık yapanlar burada gerçekten krallar gibi ağırlanıyor bence biraz tabuları yıkıp ilerlemeye bakmalıyız...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları