Tıksırana kadar yazmak istiyorum

"Yaşı tutmadığı gerekçesiyle bakkaldan alkol satın alamayan ruhsatlı silah sahibi 19 yaşındaki genç, bakkal sahibini vurdu..."
Zaytung @ amabelkisadece
Her ne kadar bu alıntı yaptığım haber "Zaytung" olsa da içerik oldukça "AKP"


Daha düne kadar silah yaşını 18'e düşürüp beş silah almaya ikisini üstünde taşımaya kalkışan adamlar toplanmış ve memleketin tek derdinin alkol olduğuna karar vermiş ve belli kanunlarla/kurallarla bunu uygulamaya niyetlenmiş.

Alkollü mekanlara,festivallere,konserlere giriş yaşı 24'e yükseltilirken reşitlik yaşında oynama yok. Yani 18'indeki bir birey oy kullanacak olgunluğa erişmiş, evlenme kararı alabilecek kadar büyümüş ancak birasını içip konser izleyecek,festivale gidecek kadar gelişmemiş (Tespit Esin İris'den)

Türbanın en büyük savunucusu olan bir parti nasıl oluyor da "Türban özgürlüktür" diye bağırırken alkole kısıtlama getirebiliyor? Kişisel hakların ve yaşam biçimlerinin şeriat kuralları dailinde özgür ya da zararlı olarak belirlenmesi geçekte müthiş.

KİME GÖRE ÖZGÜRLÜK?

Kalkıp türbanı serbest bırakmaya çalışır ek iş olarak da alkole,sigaraya kısıtlama getirirsen hiç kusura bakma ben bunda özgürlük değil şeriatçılık ararım. Geldiği günden beri modernleşme adına en ufak bir adım atmamış, AB üyeliğini askıya alıp Orta Doğu'dan büyük lider ödülleri toplayan bir parti kalkıp "Kimsenin inancına, ibadetine, yemesine, içmesine kısıtlama getirmeyen en geniş özgürlükleri sunan bir partiyiz." diyemez çünkü bu açıklamada "Yapmıyoruz" dediği herşeyi yaptılar.

"İnancına karışmıyoruz"; Alevi bir aile din dersinde Sünniliğin öğretildiği gerekçesiyle kızlarının dersden muaf olmasını istedi,reddedildi ve aile AİHM'ye başvurdu. Bu olaylar olurken RTE aileyi ne aradı ne sordu ne dava ile ilgili destekleyici bir laf etti. Çünkü o sırada başında türban olduğu için ödül alamayıp ağlayan kızı teselli etmekle meşguldü.

"Yemesine,içmesine karışmıyoruz"; Alperen Ocakları Topkapı Sarayındaki İdil Biret konserini "Kutsal mekanda içki içiyorlar" diye bastı, kimse ses çıkartmadı tıpkı Tophane'deki Sanat Galerisi saldırısı gibi ya da içki aldığı için adamı döven polislere birşey yapmadıkları gibi.

Bunlar sadece akla ilk gelen örnekler, RTE hala "Kısıtlama getirmiyoruz, en özgür partiyiz" desin.

Kime göre özgürlük? AKP döneminden sonra artan türbanlı sayısı mı özgürlük? Yasaklanan alkol sigara mı? Kuran-ı Kerim'e göre şekillene özgürlük herkes için gerçek özgürlük müdür? Benim özgürlüğümün kaynağı dini bir kitap değil hukuksal bir anayasa olmalıydı ama gel gelelim ikisini aynı tencereye atıp kaynatıp önümüze "Özgürlük Çorbası" olarak koydular, yiyor muyuz? Yemiyoruz!

#ickimedokunma

Yasakdan hemen sonra Twitter patlama yaptı, herkes birbirinden iğneleyici ve zeka kokan tweetler girdi ancak gündemdeki kurallar ve alkol kısıtlamasını sağlayan düzenlemeler bile o ironik tweetlerden daha komikti.

-Alkol ürünleri çocuklara yönelik ürünlerin yanında satılamayacak; Bunca yıldır kardeş kardeş yan yana duran süt-yoğurt-bira artık ayrılmak zorunda. Peki bakkalda satılan ve "çocuklara yönelik olmayan" ne var? Hele ki mahallemizin minicik bakkallarında.

-Yemek şirketlerinin içki ruhsatı sadece ruhsattaki adreslerde geçerli olacak; Yani düğün,toplantı vb gibi etkinliklerinizde tuttuğunuz mekanın kendi alkol ruhsatı yoksa gelecek olan yemek şirketi size alkol servisi yapamayacak

-Deniz kenarında alkol yasak; Artık şöyle bir deniz kenarına gidelim, rakı-balık yapalım yok. Önce alkol-sigara şimdi de alkol-deniz... Kuru kuru içelim istiyorlar galiba, alkolü güzelştiren herşeyi yok etmek bu demek oluyor ki yakında Zeki Müren, Müzeyyen Senar gibi sesi duyulduğu anda rakı isteği uyandıran büyüklerimiz ya komple yasaklanacak ya da "Alkolle müzik dinlemek yasaktır" kuralının esin kaynağı olacaklar.

-24 yaşından küçükler festivale gidemez; Yukarıda dediğim gibi!

-Eczaneler etil alkol ve kolonya satışı için ruhsat almalılar; Yorum yok, Zaytung styla

Peki bu kanundan sonra?

Sırada ne var? Türbanı önce serbest bırkıp sonra zorunlu yapmak mı? Alkolü komple yasaklamak mı? Recm?

Gördüğüm kadarıyla kanun duyulduğundan beri karşı olan herkesin aklına gelen tek kurtuluş; gitmek. Hemen hemen herkes Avrupa ya da Amerika'ya gitmeyi düşünüyor. Bunun alkol yasağı ile bir alakası yok kalkıp "İçemiyorlar diye gittiler" denilmesin arkalarından. Bunun özgür olabilmekle ilgisi var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları