Dağıldık ey fanım unutma bizi




"Grubumuz dağılmıştır. Ayrılıklarla ilgili detaylar son blog yazısındadır..... Ayrıca Emre ayrılmadan önce yaptığımız demo kayıtlarını da paylaşıyoruz. tinyurl.com/35gdbhz"

Bu kadar basit bir açıklamayla bitecek kadar basit işler bunlar aslında...


Buz, sevdiğim, deli gibi albüm beklediğim, "en kaliteli gruplardan" saydığım şahane bir gruptu. İlk ve tek albümler 2005'de çıkmıştı ve arkalarında Tarkan Gözübüyük gibi bir devle yola koyulmuşlardı. Şarkıları,duruşları piyasada bulunmayacak kadar sağlam ve iyiydi ama gel gelelim insanoğlu bir arada olmayı burada da beceremedi. (Buz için yazdığım yazıyı da okuyun madem)

Ayrılık hikayeleri 8 yıllık bir gruba yakışmayacak türden. Tamam iş yapıyosunuz, çok yakın olmayabilirsiniz de hiç mi saygı yoktu be arkadaş? Hikayeyi Gitarist Özer Kırçak yazmış en samimi ve protekol yalakalığına girmeden. İç boşaltma yazısı olduğu için baya uzun ama kısa bir özet geçecek olursak; Solist Emre doktorluk hizmeti nedeniyle Erzurum'a ve sonra da Van'a gidiyor. Bu her ne kadar onun suçu olmasa da grubu oyalayarak gecikmelere sebep oluyor en sonunda da gruptan herhangi bir ayrılık konuşması yapmadan ayrılıyor. Tercan adı grup elemanı da solist yokluğundan faydalanıp Özer'in tabiriyle "Kral olmaya" yelteniyor, yeni solist bulunuyor vs... Daha sonra hem gitarist hem de solist olarak yeri dolamaya Emre gittiği için bir de gitarist bulunması gerekiyor. As Gitarist Özer de sahnede birinin eşlik edebileceğini ama grup elemanı olarak yer alamayacağını söylüyor. Haksız mı? Yoo. Duman ki bateristsiz devam ediyor hayatına ne olacak yani? Bulunan gitarist grubumun berbat bir prova sürecine girmesine sebep oluyor, adam çalamıyor falan derken stüdyoda kavga çıkarılıyor çalamayan gitarist stüdyoyu terkediyor ve devamındaki stüdyo süreci çok güzel gidiyor ve Peyote konseri için grup heycanlanmaya başlıyor.

Özer gruptan ayrılmak istediğini söylüyor ama yeni solist İsmet "Abi sensiz grup olmaz" diyor ve Buz bir eksikle yola gerçekten devam edeceğine inanıyor. İsmet,Cem ve Özer'in bu üçlü alkol gecesinden Buz küllerinden doğup şahane bir albümle dönebilecek motivasyonu sağlamışken ertesi gün soundcheck için Taksm'de İsmet'le buluşan Özer Cem'den gelen telefonla yıkılıyor. Cem gruptan ayrılacağını ve konserin iptal olduğunu söylüyor. Bunun sebebi ise bir gün önce şarkıları çalamadığı için tartıştıkları ve stüdyoyu terkeden "çalamayan gitarist"in Tercan malı tarafından konsere çıkartılıyor olması.

Özer ve Cem ayrıldıkdan sonra Tercan malı yine Buz adı altında devam etmeye niyetlenmişti ancak gelen dinleyici tepkileriyle bu kararlarından -şükür ki- vazgeçmiş. Buz dağıldı, artık yok, hatta Özer'in cümlesiyle bitireyim; "Şarkıdaki gibi vurulduk..."


Buz - Vurulduk
Yükleyen okckilinc. - Video klipler, sanatçı röportajları, konserler ve çok daha fazlası.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları