Fatmagül'ün Suçu Ne?

Cinsel içeriği olan diziler bizim ülkede hem en çok sövülen hem en çok izlenen dizilerdir. Mesela Binbir Gece, para karşılığı sex oltasıyla ağına attığı izleyicileri bilmem kaç sezon boyunca izleyicileriyle oynadı da oynadı. Oğlunun hastahane masrafı için de olsa keyfinin zevki için de olsa sonuç olarak ortada bir para ve bu parayı almak için yapılan bir muamele vardı, millet ne dizinin başka bir konusuyla ilgilendi ne de o çiftin birbirlerine aşık olmasıyla, sadece bu para karşılığı sekse odaklanıldı ki onların oltası da buydu. Daha sonra Aşk-ı Memnu geldi; yengesiyle sevişen bir adam ve kocasını aldatan bir kadın biraz da ensest bir ilişki işte halkımızın yeni gözdesi. Yaprak Dökümü'nde de kimsenin Ali Rıza Bey'in çilesiyle ilgilendiğini sanmıyorum herkes bu bölümde Oğuz kimi götürecek? Ferhunde kime verecek diye beklemede. Şimdi de Fatmagül'ün tecavüzü ilk bölümüyle aç insanlarımızın gözünü doyurmakta. Fatmagül'ün suçu neydi ki şimdi?

Cinsellik bu kadar tabu olursa bu kadar da gözümüze sokulur. Ekranda düzgün sevişen kimse yok hep bir tabu üzerine. Ya ablasının kocasına veren bir kız(Unutulmaz) ya amcasının karısını götüren sonra da amcasının kızını götüren bir adam (Aşk-ı Memnu) şimdi de tecavüz. Hep tabunun da tabusu. Biri de çıksın normal bir kızı sevsin böyle ne aileler karşı çıksın ne geçmişleri olsun sırf böyle bir dizi olsun onlar da sevişir ama bunlar kadar etkilemez. Bize sevişmeleri yetmiyor illa bir yerde bir entrika olacak.

Kaldı ki bu diziler daha önce çekilmiş filmlerin, kısa dizilerin yeni versiyonları yani biz Aşk-ı Memnu'nun başladığı gün sonunu biliyorduk demek ki biz hikayeyle ilgilenmiyoruz. Sonunda Bihter'in intihar edeceğini bildiğimiz halde 2 sezon izlediysek hikayeyi çok önemsememişiz demektir. Öpüşme sahnelerinde artan reyting de bunun kanıtı herhalde.

Gelelim Fatmagül'e. Fatmagül önce ıslanan seksi(!) basma fistanından sorumlu tutuldu sonra da "O saatte çıkılır mı dışarı" diye suçlandı. Ben "O saatte dışarı çıkılır mı"cılardanım. Evet aga Fatmagül'ün o saatte çıkması götü kaybetme sebebiydi. Evinde oturup mışıl mışıl uyuyaydı hala evlilik hayalleri kurabilirdi. Ee peki bu kadar basit mi? Değil. Fatmagül'ün suçu o saatte çıkmasıysa o saatte dışarı çıkılmayacak hale getirenlerin hiç mi suçu yok. Kaldı ki orası gayet sessiz sakin bir kasaba/belde, ulan biz şehirde yaşıyoruz hala götü nasıl kolladık anlamış değilim.

Bir de diziden sonra tecavüzün artacağına dair söylemler var onlara da yuh diyorum. "Aaa bak karıya tecavüz ettiler hadi biz de bir Beren bulup 4 kişi bir Beren'e girelim" mi diyecekler? Haa derler orası da doğru nasıl ki Kurtlar Vadisinden sonra ortalığı çakma Polatlar bastı şimdi de Coşkun'ların basmaması için bir sebep göremiyorum.

O malum sahneden bahsetmek gerekirse bütün oyunculara özellikle de Beren Saat'e hakkını teslim etmek lazım her ne kadar "Benim tecavüzüm daha güzeldi" diye ortada dolaşan bir Hülya Avşar olsa da Beren on numara oynamış. Hakkatten izlerken içim parçalandı artık bakamıyorum bile o sahne önüme geldiğinde, miğde bulantıcı ki amaç da o zaten onunla 31 çeken zihniyeti sikeyim.

Sonuç olarak bu konuları televizyon dizilerine taşınınca konuşmak ne kadar saçma olsa da malesef Türkiye şartları böyle. En konuşulması gereken konuyu ancak dizide işlenince konuşmaya başlarız. Umarım tecavüz konusu da yeterince irdelenir, cezalar arttırılır (korkarım ki cezadan ziyada suç artacak.)

Ancak bir konuda da lafımı etmeden geçemiycem dizinin yayın saati kesinlikle çok çok yanlış. Haberlerden hemen sonra, ailecek oturulup izlenen saatte bu dizinin yayınlanması çok saçma hem de aynı gün hemen arkasından Türkan Saylan'ın hayatını anlatan Türkan dizisi varken. Bence Türkan'ı öne alıp Fatmagül'ü geri atmaları lazım. Ben çocukların tecavüzcüsüyle evlenmek zorunda kalan saf ve cahil köylü kızının çakma aşkını izleyeceklerine Atatürkçü güçlü bir Türk kadınını izlemesinin daha hayırlı olacağını düşünüyorum. Bir de gerizekalı kızlarımız kendisine Engin Akyürek'in tecavüz edeceğini sanıp durumu önemsemeye de bilir ama unutmasınlar ki Engin yokken Coşkun vardı.

Not: Pucca'nın tespitiyle bitireyim sapına kadar da katıldım bu tespitine. Biz yabancı dizilerdeki cinselliği zikimize takmaz, süper olmuş deriz ancak iş Türk dizisi olduğunda yeri göğü inletir porno deriz. Gossip Girl'de olunca normal, Kavak Yelleri'nde olunca kaşarlık,puştluk. Öperim burdan Pucca'yı bir kez daha.

Yorumlar

  1. Fatmagül'ün suçu yok dizisi aslında insanlara yapılmış bir kıyaktan ibarettir. Genelde dizileri izlemeye başladığımızda ileride karakterlerin ne bok yiyeceği hakkında bilgi sahibi olmayız ve insanların sevişmesi hep enteresan gelir. Oysa bu dizi insanları merakta bırakmadan ilk bölümde güzel bir sevişme sahnesi koymuş insanların açlığını gidermiş, onları oyalamamıştır.

    Ayrıca fatmagül'ün suçu yok dizisindeki tecavüz sahnesi kavak yellerindeki çarpık ilişkilerden daha samimiydi :)

    YanıtlaSil
  2. Helal sana. Yorumuna katiliyorum!! Güzel tespit; selam ve saygilarimla emel (from austria)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları