Tweetine bandım

Twitter'a git gide bağlanıyorum, bağımlısı oluyorum. Hele şimdi bir de telefon gerekli donanıma sahip olduğundan TwitPic'ler senin, tweetler benim 7/24 ordayım ancak bu eğlencemin içine sıçanlar da yok değil ahh o okuduğumuzu anlayalım dersinden kaçanlar yok mu?

Okuduğumuzu anlayalım diye bir ders yok tabii edebiyat ya da dil ve anlatım dersinde konunun sonunda olurdu işte iş oraya gelince okulu kıran, kantinde tost yiyen, derste uyuyakalanlar twittera gelince benim için işkence oluyor. Ben "Hava sıcak" yazıyorum onlar "Kutuplara git" diyor o derece (Hayali diyalog)

Günde kaç anlama özürlüyle muhattap oluyorum, kaç kişiye block yediriyorum vallahi bilmiyorum ama o blocklama hadisesine getirene kadar baya zorluyorlar insanı. Bloğa dadanan bir malla baya uğraşmıştım hadi onu engelledik geçti ama twitterda o kadar basit olmuyor malesef. Twitter'da bulunma sebebi kendini anlatmak zaten, anlamayan mallara inadına anlatmaya çalışıyorsun kendini. İnsanlar hadlerini bilmiyor, oraya yazdığını en adi şekilde yorumlama hakkını buluyorlar kendilerinde. Tamam ben şunu yedim bunu sıçtım yazıyorum da bundan bile laf sokma bahanesi araman tuhaf be arkadaşım. Kimi çıkıyor "Bize ne?" yazıyor ulan yarrak sananeyse siktir git takip etme zorla mı okutuyorum sanki?

Yaşanmış ve en sıkıcı diyaloğun başlangıcı Aşk Doktoru'yla Posta Gazetesi hakkında konuşmalarımızdan sonra aklıma gelen bir önermeydi, önerme de basitti; "Haydar Dümen biraz daha karizmatik olsa, albenisi olsa bütün hatunlar sevişmek isterdi." yalan da değil hani şimdi bir dede imajı var adamda ama bir karizması, yakışıklılığı olsa hatunlar peşinden koşardı bence, cinselliği espirili anlatan adamlar hatunlar tarafından sevilir bkz: Cem Yılmaz. Adam nasıl seviştiğini pozisyon pozisyon anlatsa "ayy sapık lan bu" demeyiz, espirili çünkü, dinlenesi.

Her neyse ben bunu yazdım sazanın biri takıldı oltaya, önce "Ayy dede o be" dedi e gerizekalı ben zaten şu anki halinde olmasa demişim. Teoman'da 40lı yaşlarında ama hayır diyecek kadın yok, yaş farkı deme bana şimdi. Ondan sonra işi direk bana çevirdi sürtük "Tecrübeyle sabitse bilemem" dedi bahanesi de çok güzel; geyik yapıyoruz. Ulan tamam twitter kriz dönemleri dışında zaten ciddi bir yer değildir ama geyiğin de bir adabı, bir sınırı var. Onunla konuşurken aklıma gelen Twitter Kullanıcı Tipleri konulı 3-4 tweet attım Kemal Kılıçdaroğlu tipi, Baykal Tipi, RTE tipi, Kamer Genç tipi diye 4 kullanıcı tipi çıkarttım bu mal da gitti beni Tayyip'ci ilan etti, o kadar aciz okuduğunu anlamaktan yani. (Tipleri yazının sonunda yazarım :) )

Bugün de Tarkan'ın albümünü indirdim dinliyorum, Eşref indir indir diye başımın etini yiyordu. Bakıyorsun 13 tane şarkı var ama dikkatli gözüm süzgece alıyor anaa 8 şarkı. 1 şarkı dışında o 8 şarkı güzel, lafım yok. Aklıma Aylin Aslım'ın Canını Seven Kaçsın dönemlerinde aldığı eleştiri geldi. Albümde 8 şarkı var diye herkes laf etmişti ama Tarkan'ın albümü çıktığından beri övgüden başka bir şey yok. Albümde 5 tane remix var insanların buna tavlanmış olması çok enteresan ben de bu anlık duyguğu tweetledim "Aylin Aslım 8 şarkılık albüm çıkarttığında topa tutanlar tarkan'a neden laf etmiyo? 5 remixle mi tavlandınız lan?" dedim, içeri gittim, sıcak çikolatamı içtim bir geldim RT kaynıyor, götüm kalktı valla :) RT alınca seviniyorum ben.. Her neyse tabi arada yorum yapanlar da vardı, yorum yapanlar içinde katılan ve karşı çıkan da vardı. Karşı çıkanların içinde ne tuhaftır ki Tarkan'ın albümünü eleştiriyorum sanan vardı. Ulan insanlar gözüyle okuyup götüyle mi anlıyor? Ben albüm şöyle böyle mi demişim? Aylin Aslım'ın albümü Tarkan'ın albümünden daha güzel mi demişim? Hayır! Sadece Tarkan'ın 8 şarkı yapmasını eleştirmeyenler Aylin Aslım'ı neden topa tutuyor demişim? Zaten Tarkan'ın şarkılarını falan severim de bu tanrı ayakları sinirimi bozar. Tarkan ne yaparsa yapsın kimse laf etmez o da "Herkes üstüme geliyor, yıpranıyorum" der. Ben şimdiye kadar gay fotoğraflar dışında Tarkan'a ciddi ciddi yüklenilen bir dönem hatırlamıyorum herkes tapar ona herkes korur kollar. Adam uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı çıkarken alkış yağmuruna tutuldu. Hani gençlere örnek teşkil etme falan? Ötüp duruyordunuz Teoman'ın alkollü görüntülerinde... Neyse işte bu Tarkan Koruma Kollama Derneği'nin cücük üyeleri hem bana, hem RT yapanlara dadanmaya başladı tabi. Ulan önce okuduğunuzu anlayın sonra o cevap tuşuna basın.

İşin özü: Twitter iyi yer hoş yer ama bu gerzek kullanıcılar yüzünden boş yer.

İşin özeti: Dün MayonezSeverim her boka laf atan kullanıcılara süper bir cevap yapıştırdı:
*Aşk deyince ergen tribi, argo konuşunca of çok arabesk, cinselliğin kelimesi geçince orospu oluyoruz. Ne yazıcaz peki biz amına koyduklarım?

*Hava çok sıcak, referanduma hayır, Fazıl Say'a kafam girsin, Tayyip Allah belanı versin. Oluyor galiba, ben de sizin gibi yazabiliyorum.

Twitter Kullanıcı Tipleri;

1) Kemal Kılıçdaroğlu tipi: Her tweetinde link, fotoğraf vs paylaşır, kaynak gösterir. Tweetlerini belgelerle ispat eder
2) RTE tipi: Her boku ben bilirim, süperim, cool'um kullanıcısıdır. Kimseye cevap vermez, kimseyi takip etmez.
3) Baykal tipi: Biri tweet atsa da laf soksam der, genelde eleştirmeye odaklandığı için esas düşünceyi kaçırır, yanlış anlamalarıyla komik duruma düşer.
4) Kamer Genç tipi: 2-3 takipçisine ahkam keser, tek kişilik isyanın sembolüdür ama o iki üç takipçisi bile ne demiş lan bu diye merak edip okumaz. RT beklentisi yüksektir,büyük lafların adamıdır.

Yorumlar

  1. üstelik kendini bi bok sanan ama zerre kadar bile bokun ucu olamayan ve ilerdede olamayacak olan eziğin tekisin yazılanları direk buraya koyduramayacak kadar korkaksın ayrıca gerçek hayatta insanlar tarafından sevildiğini hiç sanmıyorum binlerce düşmanın olduğuna eminim aslına bakarsan düşman bile görüp kale almamak gerek seni çirkef karı

    YanıtlaSil
  2. adını vermeye götü yemeyen biri için büyük laflar ediyorsun

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları