Kadınlar için futbol

Yekten anlaşalım kadın beyninde futbolun yeri yok. Biz yıllar önce Maradona’nın attığı golü hafızamızda tutmaz, tuttuğumuz takımın hangi yıllarda hangi kadrolarla şampiyon olduğunu, hangi futbolcunun hangi yılda geldiğini ezbere bilmeyiz.

Erkek beynine şaşıyorum konu futbol olunca. Karısının doğum gününü, evlilik yıldönümlerini falan hatırlamaktan aciz beyinler konu futbol olunca zehir gibi. 10 yıl önce atılan bir golün kimin asistiyle atıldığından tutun kimin attığına nasıl attığına kadar hepsini tutar kafasında. Sadece kendi takımının da değil rakip takımlardan diğer ülkelerin liglerine ordan dünya kupalarına kadar hepsini bilirler. Kadınlar bu kadar derin hafızaya sahip değildir malesef. Hee onlara sorun Yaprak Dökümü’nün hangi bölümünde ne oldu çatır çatır anlatırlar.

Kadınlar için futbol en fazla bir sezonluktur o da aklında olursa şükret yani. Takip eden hatunlar bile en fazla geçen sezonun sonlarındaki çok çok önemli maçları, golleri bilirler.

Gelelim ofsayt mevzusuna. Ben ki fanatik Fenerbahçe’liyim bir ara bütün sezonların gazete küpürlerini tek tek biriktirmişliğim var, maç izlemeye bayılırım ama ofsaytı yolda görsem tanımam. Teorik olarak gayet iyi biliyorum ama iş pratiğe gelince nanay. Bugün en gerizekalı erkek bile ofsaytı gördüğü anda anlar ancak en zeki kadın bile bunu yapamaz (Burcu Esmersoy’a saygılar.)

<Yazıma iki gün ara verip şimdi devam ediyorum>

Bu arada ofsaytı öğrendim Eşref’den görsem tanır mıyım bilemedim şimdi görünce tanışırız. En basit tabiriyle rakip takımın kalecisiyle defansı arasında tek başına olan futbolcuya pas atılırsa ofsayttır tabi yıllarca tuzluklarla, görüntülerle, açıklamalarla anlayamayan bir kadın beyni bunu bu yazıdan nasıl anlar? Eşref’i anlatırken video’ya çekip koymayı düşünüyorum harbiden bi kerede anladım ama alt yapım sağlam babam daha önce 30 kere falan anlatmıştı.

Futbolu sadece real futbolla sınırlamak sadece kadın işidir malesef bunun PES’i var FİFA’sı var. Her ne kadar ciddi ciddi futbol izlemeyi sevsem de bu oyunlara kesinlikle tahammülüm yok. Oynayamadığımdan mı? Bilemem, futbol da oynamıyorum ama izlemesi güzel. PES’i izlemesinden ziyade oynayanları izlemesi keyifli hele ki gol yediklerinde. Dikkat ettim de attanda hiç tepki olmuyor.

Her ne kadar son dönemde kadınların futbola ilgisi artıyor olsa da hala maç izleme esnasında romantizm bekleyen hayalperest hatunlar da mevcut onlara da tek lafım; HAYAL KURMA YARAAAMI ALIRSIN & HAYAL DÜNYASINDA YAŞIYOR BAZI İBNELER.

Yorumlar

  1. Eline sağlık lan :D CBK

    YanıtlaSil
  2. Gayet iyiydi ancak yazdığınız son cümle hiç hoş durmamış.

    YanıtlaSil
  3. yok yok cuk oturdu bütün yazının özetidir :) maç izleyen adam aynı zamanda romantik olamaz yüzüne bile bakmaz boşuna hayal kurmasın bu isteği taşıyan kadınlar.

    YanıtlaSil
  4. Nasıl oturduğunu bilemem ama anlatmak istediğim bu değildi. Yazınız o kadar hoşuma gitti ki son yazdığınız cümle bir anda bende oluşan o iyi yargıyı alıp götürmeyi başardı. Bu sizi bu konuda başarısız yapmaz ama yazıyı okumak istediğim çevremle paylaşıp beraber gülmek isterken o hoş durmayan cümle sebebiyle bunu yapmam benim açımdan olanaksız oldu diyebilirim. Yazılarınızın devamını dilerim hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  5. sözlük jargonudur o iki laf da bir yerden sonra sadece çağrışım işine yaradığı için küfür gibi algılanmaz bizde :) kötü sözlük'e selamlar :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları