Doğru Telefon

Hayatımızda pek çok doğruyu ya da eşi ararız. Doğru kadın/erkek, ruh eşi, çorap eşi, doğru şu, şu eşi bilmem ne. Bence hayatınızın aşkını aramaya en çok benzeyen doğru telefonu aramak.

Bir süredir kafamda kritiklerini belirlediğim hayali telefonuma en yakın telefonu arayıp duruyordum. Öncelik Qwerty klavye, internete girebilmesi, programlarla geliştirilebilmesi, Twitter/Facebook vs yerlere özel programı bulunan ya da yüklenebilinir olması,klavyesinin rahat olması, wi-fi olması vs vs vs böyle gidiyor. İlk bakışta ideal telefon BlackBerry gibi görünse de işin en zorlayıcı tarafı olan fiyat kriterinde BlackBerry’ler tosladı. Ya klavye rahatlığı istediğim gibi değil ya fiyatı. İstediğime yaklaştıkça fiyatı da artıyor sürtüğün.

Telefon ve koca arasında çok çok benzerlik olduğunu da bu kafayı yemiş halim sırasında farkettim.

  1. Bir kere ikisini de ömrümüzün sonuna kadar kullacakmışız gözüyle baktığımızdan beklentimiz çok yüksek oluyor, daha sonra başka bir şeye ihtiyacımız olmasını engellemek için kafamızda imkansıza yakın bir profil çiziyor, çizdiğimiz profile uyacak telefon/koca arıyoruz.
  2. Kriterlerimizin imkansıza yakın olması telefonda para, kocada ise zaman kaybına eşdeğerdir. İstediğiniz telefonu asla ucuza bulamazsınız, istediğiniz kocayı da öyle pat diye bulamazsınız.
  3. Beklentilerinizi düşürmediğiniz sürece aday artmaz. Vazgeçilen kriterler arttıkça seçenekler de artar ancak aklınız hep o fedakarlık ettiğiniz kriterlerinizde kalır. Çok basit bir özellik olsa bile o eksiklik telefonunuzu/kocanızı hep eksik görmenizi sağlar bu yüzden sadece o özelliğe sahip başka bir telefon/koca size dünyanın en cazip şeyi görünür. Aldatma budur. Hadi iki telefon kullanana en fazla müsrif derler, ya iki koca kullanana? :)

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları