Gripin vs Emre Aydın

Gripin, 3 yıllık arayı Mart ayında bozmaya niyetlendi. Geç bile kaldı diye düşünmekteyim zaten. Albüm çıkınca konserlerler falanlar filanlar olacak yine tabii ama albümün ilk casusu internete düştü; “Durma Yağmur Durma”… Şarkının çıkmasından bir iki gün önce Emre Aydın da aynı besteyi farklı sözlerle duyurmuştu. (Bunun istem dışı olduğu söylendi ama artık yemezler) İki şarkı beste olarak aynı olunca insan haliyle bir kıyaslamaya gidiyor ister istemez. Peki hangisi? Emre Aydın’ın Beni Unutma’sı mı yoksa Gripin’in Durma Yağmur Durma’sı mı daha iyi?

İlgi çekmek açısından Emre Aydın daha önde oldu, şarkı düştüğü anda facebook, sözlükler, değişik videolarla birlikte bir anda patladı. En çok paylaşılan youtube videosu 54,198 kere tıklanmıştı. Gripin ise resmi olarak internet sayfasında dinlemeye açtı ancak düşen videolara bakılırsa en çok izlenen youtube videosu 11,541 kere tıklanmış.

Kayıt kalitesi olarak da Emre Aydın’ın kaydı daha iyi ancak Gripin’in şarkıyı bu kayıtla sunmama ihtimali düşünülürse bu tarafı biraz es geçilebilinir.

Vokal kalitesi olarak kesinlikle Gripin önde. Şarkının ruhunu çok iyi yansıtmışlar ve sözleri insanın içine içine işletmişler. “İçim cayır cayır yanıyor.” kısmı bile beni destekler nitelikte.

İki şarkı da aynı şarkının coverı olduğuna göre düzenleme kalitesi de göz önüne alınmalı. Orjinaline en yakın kayıt Gripin’in olmuş.

Beğenilme oranı olarak her ne kadar Emre Aydın daha çok tıklanmış olsa da Gripin önde. Sözlüklerde,forumlarda ya da rasgeldiğim facebook yorumlarına bakarak bunu söyleyebilirim.

Şahsi kanaatim Gripin’in bu yarışta (tamam yarış falan yok, benim hayal dünyam bu) kazandığı yönünde.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları