Kadınlar ne der? Ne demek ister?

Erkeklerle kadınların anlaşamaması gerek fizyolojik gerek psikolojik olarak pek çok sebeple açıklanmış vakti zamanında. Gel gelelim henüz iki tarafta birbirini anlamış değil. Başlıca sebeplerden biri kadının demek istediğini direk söylemek yerine dolaylı söyleyip erkeğin anlamasını beklemesidir. Ben üzerime düşeni yapıp temel sebeplerden biri olan kadının dolaylı konuşmasının sözlüğünü vereyim. Hala anlamıyorsanız o da sizin odunluğunuz olsun ey erkek milleti.
Sorulara verilecek cevaplar : Bir kadının sorduğu soruların sadece %5′i cevabı bilmek içindir. Kalan kısım ikiye ayrılır: 1) Zaten bildiği bir şeyi teyit ettirmek 2)İstediği cevabı almak. Yani bir kadın size bilgi almak için değil duymak istediğini söylemeniz için soru sorar. Erkeklerin en çok şikayet ettiği soru olan “Beni seviyor musun?” da bunlardan biridir. Hatun sevildiğini zaten bilirken bunu neden sorar? Teyit ettirmek için ya da “Şuraya/buraya kimle gittin?” gibi bir sorunun cevabını kadın çoktan bulmuştur, sorması bilgi amaçlı değildir. İstediği cevabı almak ya da teyit amaçlıdır.

“Gidiyorum,son gelişim” gibi cümleler kadın için gerçeklik yansıtsaydı (eğer siz sürekli arayıp,söylemek zorunda bırakmadıysanız.) kadın bunu söylemeden mesafesini koyar, uzaklaşır, söyleme gereği duymaz. Bir kadın bu sözleri kendiliğinden söylüyorsa yani ortada hiçbir şey yokken bunları dile getiriyorsa büyük ihtimalle kalması için çaba harcamanızı istiyordur ya da sizi kendinden mahrum ederek kendi değerini gösterme çabasındadır ancak tekrarlıyorum bu lafları söylemek zorunda bırakmadıysanız durum budur.

Film, konu, olay anlatıyorsa büyük ihtimalle filmdeki çiftten etkilenmiştir, erkeğin kadına davranışı hoşuna gitmiştir ve sizden de bekliyordur ancak takdir edersiniz ki “Bak şu adam şu kadına şöyle yapmış sen de bana yap” dediğinde yapsanız bile davranışın bir değeri olmayacaktır. Anlattığı şeyler genelde kendi uydurmasıdır, sizden beklediği bir şeyi biri yapmış gibi size anlatır, aklınızın bir köşesinde dursun da yapın diye bekler.

İçinde “ama,bence,aslında” geçen cümlelerin öncesine bakmanıza bile gerek yok. önemli olan bunlardan sonraki cümledir.

“Kilo aldım,şuramda sivilce çıktı, kıyafetim olmamış sanki” cümlelerine sakın sakın sakın katılmayın, onaylamayın, bunlar tamamen tuzak cümleler. Hatunun sizin fikrinizle ilgilendiği falan yok sadece güzel olduğunu söylemenizi bekliyor o kadar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları