Yılmaz’ım bu hayat neşesiz olmuş

Yılmaz Erdoğan dendi mi akan sular durur bende. VizyonTele yeterken üstüne VizyonTele Tuuba, Organize İşler var, onu geçtim Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü? var ama bu Neşeli Hayat olmamış be…!

Israr kıyamet götürdüm kuzenleri, annemi. Kurulduk, izliyoruz filmi, tepki yok bizde ama olmalı, Yılmaz Erdoğan filmi bu, güzel olmalı, olmak zorunda ama olmamış ki.

Bir kere karakter odaklı bir film, ordan uymamış, şimdiye kadarki Yılmaz Erdoğan filmleri bir topluluğun hikayesiydi ya köy ahalisi ya çete ya da bir aile hikayesi bu neşeli hayatta Rıza’nın gereksiz hikayesinden başka birşey yok. Ah be Yılmaz, sen değilmiydin oranın hikayesi anlatılmıyor diye Hakkari’yi anlatan, Organize İşler’de hırsızlık çetesini gösteren, gidip bu kadar sıradan bir konuyu bu kadar sıradan bir biçimde işlemek nerden geldi aklına? Kim dedi sana bunu? Sen bunu dediğinde kim şahane bu dedi?

Film belki güzel olabilirdi Yılmaz Erdoğan imzası taşımasa, işin içinde o olunca insanın beklentisi bellidir, tamam Yılmaz Erdoğan boş güldürmez, güldürürken hatırlatır, hüzne boğar da bu kadar da kasıntı bir şekilde hiç güldürmeden düz yapmazdı bunu…

Yılmaz Erdoğan’dan başka rolü olan yok neredeyse, herkes yan rolde. Büşra Pekin ve Ersin Korkut gene kendini sıyırmış rollerde falan da godiklerden yüzünü bile göremediklerimiz oldu. Programda belki de adından en çok söz edilesi kişilerden biri Zeynep Koçak’tır mesela, oyuncak getirip götürmek dışında birşey yapmadı, İbrahim Büyükak’ın az biraz rolü vardı, Eser Yenenler kızı alan adam dışında etkisizdi. Tüm bunların yanı sıra BKM’nin oyuncuları da yoktu ki ne Altan Erkekli ne Demet Akbağ, karakter odaklı filmleri yapamıyor Yılmaz Erdoğan kanımca, oturmuyor,olmuyor.

Hee film eleştirmenlerden tam not aldı, bizim izlediğimiz sinemada hiç anlamadığım şekilde millet güldü falan da ben beğenmedim hikayeyi de oyunculukları da şunu da bunu da… Olmamış be Yılmaz’ım bu hayat bize neşeli gelmedi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları