Coke’n Music vs Fizy

Format,hırsız,bozuk mp4 player falan derken şarkı/albüm yüklemelerinden bıkıp internetten müzik dinlemeye geçiş yaptım. Youtube’da aranılan şarkı bir şekilde bulunuyor ama o da sıkıcı. Sonuç itibariyle üyelikli, playlistli, güzel bir müzik dinleme sitesi bulma zamanı geldi. Pek çok böyle site olsa da ben iki siteyi daha çok kullanıyorum; Coke’nMusic ve Fizy. İkisini kullanımı,şusu,busu açısından bi kıyaslayalım bakalım…

Giriş
Coke’n music
‘de üyelik hatırlatması yok, her girişinizde bilgilerinizi yeniden giriyorsunuz. Şifreyi de hafızasında tutmuyor.
Fizy ise üyelik hatırlatması sunuyor, bilgilerinizi kaydettirdiyseniz login olurken sadece girişe tıklamanız yeterli oluyor.

Playlist
Coke’n music küçük bir alana sınırsız playlist ve playliste istediğiniz kadar şarkı kaydetmenizi sağlıyor. Daha sonra isim değiştirmeniz de mümkün ancak her playlist içindeki değişiklikten sonra ‘Listeyi kaydet’ butonuna tıklamanız gerekiyor yoksa kaydetmiyor. 4-5 albümlük liste yapıp sonra playlist değiştirip kaymetmişliğim çok en azından kaybetme durumunda uyarı verse güzel olur. Daha da kötüsü bir playlist içindeki şarkıyı dinlerken başka listeleri gezememeniz. Liste değiştiği anda şarkı kesiliyor.
Fizy playlist sayınız ve içlerindeki şarkılar sayfa boyuna geldiği anda limitini koyuyor. Listelerinizi birleştirmeniz,yeniden yapıp yerden tasarruf yapmanız gerekiyor.  Playlist isimlerini daha sonra değiştiremiyorsunuz.

Paylaşım
Coke’n music‘de bir şarkıyı,listeyi paylaşamıyorsunuz. Üyelik profilinizi paylaşmanız da bir işe yaramıyor, listeleriniz görünmüyor.
Fizy‘nin belki de en kullanışlı ve çekici yanı şarkıları,videoları,listelerinizi hatta direk profilinizi paylaşabilmeniz. Herhangi bir kişisel bilgi vermeden sadece listelerinizi yayınlayabiliyorsunuz.

Yan uygulamalar
Coke’n music en çok müzik oyunu ile ilgi çekmişti,aynı zamanda nasıl çalıştığını hala anlayamadığım bir mood player uygulaması var. Müzik haberleri,kareoke bölümü, video klip uygulaması da mevcut. Müzik haberleri geriden gelip ömrübillah anasayfada kalsa da yine de site içinde gezinilcek kadar idare ediyor.
Fizy ise sadece arama,bulma,dinlemeye dayalı bir site. Arama yapmak dışında sitede gezinilcek birşey yok.

Müzik çalar
Coke’n music’in belki de en falso verdiği konu playerı. Müziği ilerletme,geri alma,ortadan çalma gibi bir müdahale yapamıyorsunuz. Şarkıyı kaçırdım azıcık geri alayım deseniz en baştan dinlemek zorundasınız.
Fizy ise bu konuda bilgisayardaki herhangi bir müzik çalar gibi çalışıyor, istediğiniz gibi müdahale edebiliyorsunuz. Hatta arzu ederseniz klip halinde de izleyebiliyorsunuz.

Arşiv
Coke’n music arşiv olarak daha geniş ancak son dönem albümleri kolaylıkla bulabilirken daha eski şarkıları, şarkıcıları o kadar kolay bulamıyorsunuz. Ancak albüme odaklı arşivi olduğu için sanatçı arşivini genişletmesi gerekiyor.
Fizy de şarkı aramalarında başarılı olsa da listeleme yapmakta zorluyor.

Arama
Coke’n music aramalarını şarkı üzerine kurup sanatçı aramalarında fazladan bir iki sayfa daha gitmeniz gerekiyor. Sanatçı aramalarında aradığınız sanatçının kayıtlı bütün albümleri, yer aldığı toplama ve saygı albümleri de seçenekler arasında çıkıyor ancak albüme tıkladığınızda geri dönmek zorunda kalıyorsunuz çoğunlukla. Karşınızda müzik çaların olduğu alan dışında kalbiniz kadar temiz bir sayfa beliriyor. Arama sayfasını sanatçıya odaklı düzenlerse rahat edecektir zira tek isimli ya da benzer isimli sanatçıların hepsi aynı sonuçlarda çıkınca aradığınızı bulmak zorlaşıyor.
Fizy ise aramalarını kelimeye dayalı yaptığı için benzer ve alakasız sonuçları da karşınıza çıkarabiliyor. Listeye eklemeden önce tek tek bakmak,dinlemek gerekiyor.

Sonuç olarak Coke’n Müzik daha kullanışlı görünse de Fizy onun eksikliklerini kapatarak puan kazanıyor,kardeş kardeş geçiniyorlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları