Silahlı ve tehlikeli “Kaçak”lar


İstanbul FM’den hastası olduğum DJ Büşra ve harika programı Büşra ve Ruj ile başlayan Büşra aşkı, akabinde Büşra’nın o seneki Nokia Supersound yarışmasında büyük ses getiren Ali Seval’le çalışması, ardından Ali Seval’in yarışmanın diğer güçlü adaylarından Övünç ile ortaklığıyla keşfettim Kaçak grubunu. Aylin Aslım’ın verdiği sınırsız destek ve nihayetinde gelen Övünç-Aylin ortaklığı ile Kaçak iyiden iyiye merak uyandırmaya başlamıştı akabinde Aylin Aslım’ın şarkı sözü ile desteklediği Hande Yener ve Ali Seval’in ortak çalışması Ne Rüyası? geldi lakin kuşkusuz iki elemanın da çalıştığı onca kişi arasında benim favori projem Esin İrisle yapılan Slolgan Yok çalışması. Ali Seval’in sert rap vokali, arkadaki sert gitar tınıları,Övünç’ün brutal vokalleri,Esin’in gerek klipte gerek vokalde sergilediği hem eleştirici hem de takmayan halleri ise hatunu daha da bir sevilesi kılıyor. Myspace adreslerinde diğer şarkıları da mevcut,bence bir kulak kabartın zira sırayla dinlerseniz sonundaki Ayrılık Şarkısındaki tepkiniz; “Bunu aynı adamlar mı yapmış?” olacaktır.

Grup slow şarkılarda çok başarılı, "Ölünür de" ve "Ayrılık Şarkısı"nda olduğu gibi ama bunun yanı sıra Türk rock müziğin sert grup ihtiyacına yetecek kadar da sağlamlar. Şarkı sözleriyle, müzikleriyle ve çifte kavrulmuş vokalleriyle geleceği en sağlam gruplardan biri. Yeni demek için geç eski demek için erken her türlü şahaneler.

Kendi tarzları keskin olsa da projelerde yer almaları ve değişik tarzlarda kişilerle çalışmaları grubun rengine renk katacaktır kesinlikle.

Albüm lansmanında gerek kendi şarkılarıyla gerekse coverlarıyla gecemizi şenlendirmiş, bağımlılık yaratmışlardı. Daha sonra albümlerini aldığımda bunun sadece sahnede kalan bir büyü olmadığını gördüm, gerçekten müthişler.

İki ayrı vokal ve solo işler yapan grup elemanlarının oluşturdukları gruplar pek tat vermez aslında hepsinin diğer işlerine gider kafa ortak paydada birleştirilmez ama Kaçak hem farklı işlerde boy gösterip hem de sahneye çıkıp Kaçak olabiliyor.

Eklemeden olmaz; Silahlı ve Tehlikeli adlı şarkılarıyla siyasi ya da güncel olaylarla ilgili kendi kendime ahkam kestiğim bölüme de adlarını verdiler; Klavyeli ve Tehlikeli :)

Esin’den konuyu açmışken aslında hepiniz hele ki Hayko Cepkin ile alakalıysanız Esin İris’i tanıyorsunuz. “Hayko’yu dissleyen rapçi” olarak çok anılmıştı rock dünyasında. O dönem iş Rock-Rap çatışmasına dönmüştü hatta ancak Esin’in daha sonraki işlerine bakacak olursanız rock kültürüne karşı herhangi bir negatif tavrı olmadığını zaten anlarsınız; Kolpa, Kaçak ve Gökçe düetlerinden daha güzel bir örnek olabilir mi? Zaten kendisi de daha sonra bu durumla ilgili güzel bir yazı yollamış ve olayı açıklamış. Şarkıyı ben de dinledim ve açıkçası abartıldığı kadar birşey bulamadım pek çok eleştiri arasına sıkışmış bir Hayko Cepkin varken bütün şarkıyı ona yıkmışlar. Rap dünyası da aynen rock dünyası gibi kilite, kısıtlamaya gelmez,özgür bırakıldığı sürece iş yapar :)
Esin İris bu aralar çok sevdiğim ve takip ettiğim bir müzisyen. Kız ortalığı kasıp kavurmuş ancak benim daha yeni yeni haberim oluyor, rap dünyası ile pek içli dışlı değilim malum. R&B,hiphop tarzında sevdiklerim arasına girdi,yükselişte :) Henüz bandrollü albümü olmamasına rağmen kendini MTV’de göstermiş olması doğru yolda ilerlediğinin göstergesi zaten. Bu şahane hatunun Myspace sayfasını da bi ziyaret edersiniz artık :) Olay şarkı Ekran, Kaçak’la yaptığı Slogan yok! düeti, Say No Ruffmix ve haber başlıklarınyla başlayan ve kendi kendini anlatan şarkı Underollu sizleri bekliyor :)

Bu arada sırf bunun için bile yeni yazı yazılmalıydı aslında ama biraz megalomanlık olacak diye vazcaydım. Kolpa günümüzü anlattığım yazıda iki satır adı geçen Esin kendi facebook grubunda yazının linkini vermiş, teşekkür ediyoruz kendisine ilgi,alaka ve desteğinden dolayı :) (ahh ahh o kadar yazı yazdım onla bunla ilgili bi Cenk Han bi Esin valla nankörsünüz rock dünyası :) )
esin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları