Kamerası olan film çekmiş

Yeni dönem tam 50 yerli film gösterime girecekmiş. Bunların içinde merakla beklenen işler olduğu kadar muhtemelen sadece ödül alırsa adını duyacağımız yapımlar da olacak.

Kimisine göre bu iş zenginlik,kimisine göre intihar,bana sorarsanız gerzeklik. Türkiye’de ne 50 filme yetişecek ekip var ne oyuncu ne yönetmen. Eline kamerayı alan film çekmiş anlaşılan. İşte dikkat çekenler;

Kampüste Çıplak Ayaklar

Hatırla Sevgili dizisiyle yıldızı parlayan Cansel Elçin de yönetmen koltuğuna oturmuş sonunda. Sanırım senaryo da kendisinin. Konusu ise İstanbul’a okumaya gelen Hint’li bir kızın ve arkadaşlarının yaşadıkları. Niye Hintli? Bilmem!

Karanlıktakiler

Çağan Irmak boş durur mu? Asla. 2004 yılında Mustafa Hakkında Herşey ile başlayan çıkışını 2005 Babam ve Oğlum ile sürdüren, 2007 Ulak ve 2008 Issız Adam filmlerinden sonra şimdi de Karanlıktakiler ile geliyor. 2006 yılında dört filmini birden çektiği Kabuslar Evi serisi ile korku tarzına ısınan Irmak, Karanlıktakiler ile korku tarzını deneyecekmiş. Konusu anne oğul ilişkisi gibi anlatılmış ama Çağan’ın bu kadar basit bir iş yapacağına ihtimal vermediğim için izlemeyi bekliyorum.

Kanal-izasyon

Okan Bayülgen, Erol Günaydın, Hakan Yılmaz,Rasim Öztekin,Hakan Bilgin gibi isimleri kadrosunda barındıran bir film komedi olmalı tabii ki de. Korku filmlerinden tanıdığımız Alper Mestçi bu sefer komediye el atacakmış,buyursun. Gen ve Musallat’ın senaristi senaryo işini Murat Aykul’a bırakmış. Konusuna gelince bir kanalda cam silicisi olarak çalışan Okan daha sonra keşfedilip bütün Türkiye’nin izlediği biri olacakmış, adından da anladığımız gibi televizyon dünyası ile dalga geçecek bir film olacak. Zaten yönetmen Dikkat Şahan Çıkabilir ve Co-Medya’nın yönetmeni,normal yani :)

Adını Sen Koy

Tuna Kiremitçi’nin ilk uzun metrajlı filmi de bu dönemde vizyona girecek. Klasik ABD komedi senaryosuna sahip bir film çekmesi tuhaf; evlenmek üzere olan bir çift ve düğüne yakın bir zamanda gelen arkadaş/tanıdık ile bozulan işler. Ağlak bir şekilde anlatacaktır kesin. Melis Birkan başrolde, Issız Ada’m rolü değildir umarım yoksa kızın üstüne yapışacak rol.

Yedi Kocalı Hürmüz

Neredesin Firuze?,Hacivatla Karagöz Neden Öldürüldü? (Neden hep sorulu filmler :) ) filmlerinin yönetmeni Ezel Akay yani Ezop hikayeler anlatmaya devam ediyor. Bu filmi de HKNÖ gibi tarihi yerlerde ve kostümlerle çekilmiş yani yine koca bir kasaba kurulmuş :) Filmin kadrosu herhalde yılın en muhteşem kadrosudur; Nurgül Yeşilçay(Hürmüz),Haluk Bilginer,Gülse Birsel,Sarp Apak,Erol Günaydın,Mehmet Ali Alabora, Erkan Can, Halit Akçatepe, Cengiz Küçükayvaz,Selahattin Taşdöğen, Ezel Akay, Zihni Göktay, Öner Erkan ve Müjdat Gezen.

Neşeli Hayat

Yılın belki de en merakla beklenen filmi Neşeli Hayat. Çıktığı gün gitmeyi düşünüyorum ben çünkü uzun bir süre Çok Güzel Hareketler Bunlar’la meşgul olan ve eden Yılmaz Erdoğan sonunda bir film çekebildi,seviyorum bu adamı n’apim :) Kasım gibi çıkması planlanan filmde bu hemen hemen her yerde gördüğümüz promosyon için kostüm giyen ve bundan para kazanan insanların hayatları anlatılıyormuş,öyle demiş röportajda. Oyuncu kadrosunun geneli BKM Mutfak oyuncuları ve BKM klasik kadrosu :)

Evet tüm bunların yanı sıra bir de 2010′u bekleyenler var Recep İvedik 3 yine Şubat’ta gösterime girecek, uğuru o onun :) Mahsun Kırmızıgül ise bir aşk filmi çekme hazırlığındaymış; yönetmenim diyene bin basar, çeksin! Bunun yanı sıra uzun zamandır beklenen ve çekimleri büyük ölçüde tamamlanan Cem Yılmaz imzalı Yahşi Batı da seneye kalmış, senenin ilk yarısında çıkması bekleniyormuş. Recep İvedik’e denk getirmese ölür zaten. Geçen seneki gibi ezici bir yenilgi beklemiyoruz kendisinden ama bu sefer.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları