Amatör ruh,profesyönel iş

Pop ve rap camiası starlarını ucuz televizyon showlarında arayadursun bizim rock tayfası kaliteli yarışmalarla adlarını duyurmaya çalışıyor. Rock’n Dark Express, Roxy Müzik Günleri, Nokia Supersound piyasaya önemli isimler kazandıran yarışmalardan sadece birkaçı.

Hayko Cepkin,Teoman,Aylin Aslım,Gevende,Dorian,Deja Vu,Anima ve Kurban şuan piyasanın en önde gelen isimlerinden ve bir zamanlar yarışmalarla adlarını duyuranlardan.

Bugün hayran olduğumuz isimlerin hiçbiri pat diye albüm yapmış değil, hepsinin bir amatör dönemi var sonuçta. Özellikle Taksim ve Kadıköy İstanbul’un amatör kalbi. Eskiden daha sık duyduğumuz amatör gruplar bu aralar bu civarlarda pek yok. Pazar günleri Ekşi Limon’da yapılan ve en az 3-4 grubun çıktığı günler eskide kalsa da Eskişehir ve Ankara hala ruhu kaybetmeyenlerden.

Özellikle punk müzik İzmir’de çok iyi işler yapıyor. Facebook’uma hemen hemen hergün gelen davetiyelerden bunu görmek mümkün. Öne çıkan grupların başında Soygun geliyor. Eski Kayganzemin üyelerinden Doruk ve Anıl’ın yeni grubu Soygun’un İstanbul’da da sağlam bir kitlesi var.

Düz Mantık punk’ı seven sevmeyen herkese kendilerini dinlettiriyor. Ananla olan münasebetim, Kevaşe, Senin Baban Zengin ise en sevdiğim şarkıları. Espirili,küfürlü,açık sözlü,sansürsüz,eğlenceli grup Düz Mantık, üyelerin fotoğraflarından çok logoları dolap adamla tanınıyor.

Televizyonunu yeni açanlar için ve Evet grubun demoları. Kapak tasarımları da sözleri ve kendileri kadar ilginç ve yaratıcı :)

Grubun Myspace sayfası ve Facebook sayfasından demoları, şarkı sözlerini falan filan bulabileceğiniz bir yer işte:)

Antalya’nın gururu Gizli Özne ise amatör dünyanın en bilinen isimlerinden. Daha önce katıldıkları Fanta Genç Yetenekler yarışmasında bölge birinciliği aldıkdan sonra beste çalışmalarına hız veren grup son katıldıkları Rock’n Dark Express’de bölge birinciliği ve ardından yarışma birinciliği elde ettiler. Grup her Cuma günü Taksim James Joyce Irish Pulp(Balo Sokak)’da 23.00′da sahne alıyor. Hem enfes besteleri hem de şahane coverları var,ben daha canlı izleyemedim 2. haftaları oldu ama bu hafta kesin gidicem,sizi de beklerim.

11. Roxy Müzik Günleri’nde birincilik alarak adlarını duyurdular. Tuborg sponsorluğunda yapılan bu yarışmada daha sonra yine bir Tuborg organizasyonu olan Alive 3′de Duman,Şebnem Ferah gibi enfes isimlerin öncesinde sahne aldılar. Ben de ilk o konserde izleyebilmiştim kendilerini. Şarkılarının bilinmiyor olmasının dezavantajını coverlarla kapatmaya çalıştılar. Özellikle Dönence coverları muhteşemdi, çok beğenmiştim. Myspace sayfalarından kendilerine ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları