Yaşasın (=

Ben alkolün bünyeye yararlı olduğunu düşünenlerdenim. Sağlık malık kısmına karışmam ama alkolün vücuttaki mikropları öldürdüğünü düşünüyorum. Mikrop dediysem şu reklamlardaki yeşil canavarlar değil, dert mert işte.

Şarap zaten içilmesi tavsiye edilen bir içki. Babam bana küçükken kan yapsın diye içirirmiş mesela. Bugün gördüğüm haberde biranın da kadınlara yararlı olduğu ortaya konmuş,osteoporoz riskini azaltıyormuş ancak bu alkolden değil biranın içindeki bir maddeden dolayıymış.

Osteoporoz nedir önce ona bakalım; kadınlarda görülen bir kemik kaybı hastalığıymış. Kemik erimesi ve meme kanserinden sonra en sık görülen hastalıkmış aynı zamanda.

Biranın bu hastalığa iyi gelmesi de bir çelişki çünkü fazla alkol tüketimi de hastalığı tetikleyen sebeplerden. Şimdi her alkollü içki doğal olduğundan dolayı bir takım yararları var hepsinin ayrı ayrı. Habere göre günde bir bardak bira koruyor, günde bir kadeh şarap içilmesi yıllardır söylenen birşey zaten. Yani haftada bir bokunu çıkaracağınıza her gün bir tane için demeye getiriyorlar :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları