Mor ve Ötesi; Gerçekten muhalif mi?

Yazdıkları şarkılarla,söyledikleri sözlerle,verdikleri demeçlerle,yer aldıkları projelerle sürekli bir mesaj veren bir grup onlar. Siyasete bulaşmayı,olayları deşmeyi severler. Bu yolla kazandıkları şöhretlerini yine bu işlere dikkat çekmek için kullanırlar. Peki gerçekten muhalifler mi?
Darbe şarkısından mütevellit Kenan Evren’le bir dertleri var sürekli. Tabii ki o zamanların unutulmaması lazım,Erdal Eren’in unutulmaması lazım,bunlar sürekli hatırlatılmalı,tarih tekerrürden ibarettir,göze sokulmalı,sanat kullanılmalı falan bunlara eyvallah,bunlar cepte. Ancak Foça Rock Tatili performansında duymadığım bir ayrıntı varmış,sonra gazetelerden okudum. “Yargılanmadan ölme,senle daha işimiz var” diyorlardı. Adam gelmiş 95 yaşına,bundan sonra yaşasa yaşasa 5 yıl yaşar. Yargılandı diyelim o dava 2 yıl kafadan sürer, 3 yıl yatınca mı 29 yıllık sürecin hesabını vermiş olacak? hadi 5 yıl yatsın,10 yıl yatsın o şartları yaşayabilecek mi? O dönem yatanla bir mi olacak onun yatışı? Kim işkence yapacak eski paşaya? Mor ve Ötesi elemanları mı?

Şu saatten sonra o darbe için yapılabilinecek tek şey unutmamak o kadar,29 yıl sonra kimse hiçbirşeyin hesabını veremez.

Peki Mor ve Ötesi bu kadar aklı başında,duyarlı,politik bir grup neden ağzını açıp şu anki iktidarla ilgili tek bir laf etmiyor? Herşeyi geçtim en basiti UniFest olayına bir gönderme yapsaydı. Eski paşaya kafa tutan bitirim mahalle delikanları iş zirvedekine gelince süt dökmüş kedi mi yoksa?

Parmağını bile oynatamayan adama sahneden sayıp sövmek kolay,bunda cesaret isteyen birşey yok,yiyorsa Tayyip’e laf edin,birşeyine karşı çıkın.

Hadi Foça Rock Tatili herhangi bir siyasi kimliği olmayan,suya sabuna dokunmayan bir festival,şarkıyla uyumluydu Evren’e sövdüler diyelim peki Barışarock’da neden sustunuz? Gene Evren gene Nükleer falan filan. Hatta ertesi günü hatırlıyorum da Mor ve Ötesi değerlendirmesi yaptığımızda herkes aynı şeyi söylemişti “O kadar siyasi parçası var sadece Darbe’yi söyledi”

Muhalif görünmek en çok prim yaptıran şeydir bu izleyici kitlesinde. “Helal olsun lan adama” der destekçisi olursun ancak Mor ve Ötesi şöhretinin neredeyse tamamını bu duruşuna borçlu olduğu halde aslında göründüğü kadar da muhalif değil. Çok güzel rol yapıyorlar,orası tartışılmaz. Bush’la,Evren’le uğraşacaklarına artık şuan başlarında olan dingillerle uğraşsınlar o zaman bu duruşlarının samimiyetine inanırım yoksa ne sizi Teksas’dan duyan olur ne de Marmaris’ten,onbaşının eşeği osurur,bizim rockçılar alkış tutar o kadar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları