Kabul edin beyler; sıkıcısınız!

Bir kızla tanışmanın bir milyon tane yolu varken hala salak saçma,klişe yollara başvuran erkeklere sesleniyorum; “sıkıcısınız

Şekil a da görünen arkadaşımız “fotoğraftan iş çıkarma” yolunu tercih etmiş. İnternet aleminde en çok kullanılan ve en sıkıcı formüldür. Kızın profil fotoğrafından konu açarak iş çıkarmaya çalışılır. “çok güzelsin,ne tatlısın” gibi daha da klişe ve sıkıcı yolları varken bir de bok atma türü vardır bu arkadaşımız onu şey etmiş :) Bir de düzenleme falansa “güzel yapmışsın” denir. Eğer fotoğraf evcil hayvan falansa hayvan övülerek iş çıkartılmaya çalışılır. Azıcık daha yaratıcı olanlar yer,hayvan ya da bir ünlünün fotoğrafı varsa fotoğrafı olan üzerinden konuşma açmaya çalışır. Mesela P!nk fotoğrafı varken “Şu şarkısı harika di mi?” şeklindeki girişlerle de karşılaşmıştım…. Malesef bu yol çok sıkıcı artık.

Bunun dışında bir barda falan tanışmaya çalışanların en en en salak yaklaşma lafları: “Sizi bir yerden tanıyor olabilir miyim?”,”Geçen gün şurda bulundunuz mu,burda gezdiniz mi?” gibi artık üstünde örümcekler dolaşan,fosil olmuş taktik sözleri… Artık konuşmak için yaklaşırken bile ağzınızdan dökülecekleri tahmin ediyoruz,yapmayın! Kendinizi bu kadar basitleştirmeyin lütfen.

Facebook üzerinden uygulanan başka bir mal taktik de ortak arkadaşlardan konu açmak. Malum Facebook’da böyle bir özellik var,ortak arkadaşlarınızı bir çırpıda gösteriyor. Eğer birbiriyle bağlantılı insanlarsa(bir fan sitesinden olanlar,okuldan olanlar gibi) bağlantılı olunan konu ile ilgili konu açılır. “Sen de mi şurdansın,sen de mi burdansın” gibi bir soruyla başlanır. Olumlu cevap alınırsa “Seni hiç görmedim” denir devam edilir eğer olumsuz cevap alınırsa “Nerden tanıyorsun x’i y’i”denir bu böyle gider. Tamam mesajlara cevap alırsınız da üzerimizde çok etki bıraktığınız söylenemez :)

Aklıma daha gelmeyen pek çok klişe tanışma,kaynaşma taktiği ve sözcüğü var ve inanın bunları haftada 4-5 kere duyuyoruz zaten gelip sizin de söylemeniz bizim için çok enteresan birşey olmamakta.

Eğer gerçekten bir kızla tanışmak istiyorsanız yapmanız gereken en başta farklı olduğunuzu göstermek olmalı zaten. “Neden?” derseniz; zaten kafamızda yer alan “Erkek milleti değil mi hepsi aynı.” düşüncesini başından devre dışı bırakmanız için yapabileceğiniz en kısa yol bu. Uğraşmak isterseniz bu düşünceyle,siz bilirsiniz. Benden söylemesi :)

Peki bu işin oluru nedir? Barney Stinson! Çapkınlığın kitabını yazmış bir adam olabilir,güvenilmez bir adam olabilir,uzak durulası bir erkek de olabilir ancak şunu kabul etmeliyiz ki hatun tavlamak konusunda üstüne yok. Kızları nasıl şaşırtacağını,en zekisini bile nasıl kandıracağını çok çok iyi biliyor. İtiraf etmeliyim ki pek çok taktiğinde (Bkz: Old Barney,Angel) ben olsam ben de yerdim diyorum. Aslında konu kandırılmış olmak falan da değil ama en azından klişelerden uzak,planlanmış bir tanışma hareketi en azından uğraşılmış olduğu gerçeğini göz önüne getirerek bir artı puan verir size.

Tamam siz sıkıcı olduğunuzu kabul edin,biz uğraştırmayı,uğraşılmayı sevdiğimizi kabul edelim ve şu klişe tanışma sözlerini bir kenara bırakalım. Emin olun bu bahsettiğim yollarla tanışmaya çalışmanız “Demin seni farkettim de iş çıkar mı diye bir yoklayayım” demenizden çok iyi değil :) Yapmayın…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları