Harry Potter geri döndü

Sadece bir bölümünü sinema dışında izlediğim 6 filmlik serinin yayınlanan son filmini de dün izledim (Sonunda). En başta şunu söylemek lazım ki bu 6 film içinde en kötüsü kesinlikle Melez Prens konu olarak Sırlar Odası‘na da benzeyen,yine bir kitabın Harry’nin eline geçmesini konu alan ve kişinin kimliğini filmin sonuna saklayan film hele ki Zümrüdüanka Yoldaşlığı‘ndan sonra beni çok çekmedi.

Voldemort’un öğrencilik yıllarına da döndüğümüz filmde Karanlık Lord’un çocukluğunu oynayan oyuncu her kimse alkış tutulası bir performans göstermiş filmde. Biz hala Aliye’nin Arda’sına, Çocuklar Duymasın’ın Havuç’una “Helal olsun” diyelim… Çocuğun performansının dışında tip benzerliği de beni şaşırtmadı değil. Sırlar Odası’nda gençlik yıllarına tanıklık ettiğimiz Voldemort’un veletliği de kötülüklerle doluymuş,ne güzel kendini bozmamış :)

Filmin yaptığı bir hata da(bence hata) ilk 5 filmde ne bok olsa ondan bildiğimiz ve her filmin sonunda aklanan,iyi olduğu kanıtlanan Profesör Severus Snape’in Voldemort’un tarafında olduğunu öğrenmemiz.(Merak etmeyin spoiler sayılmaz direk girişte söylüyorlar :) ) Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nda Harry Potter’ın Voldemort ile savaşması için herife ders verdirdiler,zira başarılı da oldu. Bu geçişin sonradan olmadığı da ortadayken bence büyük bir mantık hatası yapıldı. 5 film boyunca sevdirmeye çalıştılar da sevilmeyince mi bu yola saptılar anlayamadık işte orasını :)

Tüm bu olayların yanı sıra filmle birlikte büyüyen Harry,Ron ve Hermione artık ergenliklerinin ortasında,dolayısıyla da filmdeki atraksyonlara,maceralara rağmen bu üçlünün aşk hayatına da geniş yer veriliyor artık. Harry,Ron’un kız kardeşiyle karşılıklı hoşlaşırken Hermione nasıl olduysa Ron’a aşık oldu :) Her zaman beklenen Hermione-Harry aşkı da yatmış bulundu haliyle. Hoş yatmazsa Kavak Yelleri’ni geçer artık :)

Neyse umarım 7. film Ölüm Yadigarı ile kalite gene yükselir de biz de çocukluk aşkımızın çöküşünü izlemeyiz :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güçlü Kadın Şarkıları